Catalunya s'allunya dels extrems i aposta per ERC i el PSC

Esquerra i el PSC sumen 27 diputats dels 48 que es disputaven a Catalunya

Tots els resultats de les eleccions | CatalunyaDiari

  Consulta aquí els resultats a Catalunya i els vots al teu municipi, on hi posa 'per ubicació':

Le eleccions Generals tenien molts fronts oberts a Catalunya. D'una banda, la sensació que les enquestes havien fallat tant els darrers cops que pocs es creien que ERC i PSC es disputarien la victòria, com ha acabat sent. La situació política del país fa que cada elecció sigui totalment diferent a l'altra. Ciutadans, la gran guanyadora en els comicis al Parlament, ha quedat en cinquena posició, amb només 5 diputats, per exemple. 

Però no només això, sinó que Catalunya ha decidit regalar una victòria històrica a ERC, que s'ha imposat en tres províncies i quasi ha empatat amb el PSC a Barcelona. I, no ho oblidem, una Esquerra que fa mesos que ha virat de discurs i s'ha allunyat de la via unilateral per buscar acords amb gent dels Comuns. Esquerra ha guanyat fins i tot a Girona, plaça estrella de Puigdemont, que ha salvat els mobles amb 7 diputats, però que ha rebut un cop en la seva aposta per forçar la corda en els pròxims mesos.

Catalunya ha votat revindicant la seva cara més diferenciada (VOX i el PP tan sols han sumat 1 diputat cadascú per Barcelona i cap dels dos ha arribat al 5% dels vots), però també alertada pel fantasma de la dreta i el 155. ERC i el PSC sumen 27 diputats i reben el mandat d'obrir una nova via de diàleg. Ara bé, l'independentisme, que a priori ha sortit reforçat de les eleccions, per pes a Madrid. Sí, compta amb més diputats, però la seva capacitat de decidir ha minvat. Pedro Sánchez té molta més força i amb Podemos i el PNV se situa a només 4 escons de la majoria absoluta. L'estratègia de forçar un referèndum es veu ara encara més allunyada i només una voluntat real de diàleg pot permetre a ERC o a JxCat tenir protagonisme al Congrés.

Resultats de les Eleccions Generals a tot Espanya

Escriu aquí el nom del teu municipi

 


Comentaris

envia el comentari