Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de paperetes electorals en un col·legi electoral, amb un home en segon pla preparant el seu vot

ERC guanya a Sant Jaume de Frontanyà, el poble més petit de Catalunya

Amb sis vots, la formació republicana guanya en una població amb un cens de només 23 persones

Imatge de paperetes electorals en un col·legi electoral, amb un home en segon pla preparant el seu vot
Amb només 6 vots, ERC guanya les eleccions al poble més petit de Catalunya  | Àngel Ullate

En un dia de trucades amunt i avall, és una de les notícies que més s’espera. Quins han estat els resultats de les eleccions al poble més petit de Catalunya?. Doncs com ja va ocórrer fa quatre anys, la victòria se l’ha endut Esquerra Republicana. La formació independentista es torna a endur el triomf a Sant Jaume de Frontanyà, a la demarcació de Barcelona, amb sis vots, el que representa el 50% del cens del poble. El PSC, amb quatre vots, els segueix ben de prop (33%) i en Comú Podem i Moviment Primàries per la Independència de Catalunya han sumat cadascú un vot.

El cens del poble és de només 23 persones i 11 han optat per no anar a votar. Amb una abstenció —això sí— de més del 50%, Esquerra Republicana pot presumir d’haver-se endut el triomf d’un dels pobles més carismàtics de Catalunya.

En aquesta línia, cal recordar que ERC es va imposar amb 10 dels 23 vots registrats, seguit per Junts, amb vuit vots; el PSC, amb 3; i la CUP i C’s, amb un vot cadascú.

Els resultats de Sant Jaume es projecten, de moment, a Catalunya

ERC guanyaria el 14-F, segon el sondeig que ha fet públic TV3 a les 20.00 hores, just al punt del tancament dels col·legis electorals. Tot i que la força que comptaria amb més vots a Catalunya seria el PSC (amb un 24,5% de les paperetes), l'enquesta atorga el primer lloc a ERC, amb entre 36 i 38 escons i un 24,3% de vots. Després quedarien els socialistes, amb 34-36 diputats, i JxCat quedaria tercer amb un 20,5% dels sufragis i 30-33 escons. La CUP, amb 7 diputats i un 5,4% dels vots, seria el següent partit del Parlament. Un triple empat entre En Comú Podem (6% dels vots i 6-7 escons), Vox (5,9% i 6-7) i Cs (5,3% i 6-7); i els 4-5 diputats del PPC (4,6%) els seguirien. La possible entrada del PDeCAT (2,5% i 0-2) completaria el Parlament.