Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Maragall guanyaria la partida a Valls per Barcelona, segons l'última enquesta

Barcelona en Comú quedaria en segon lloc i Ciutadans es disputaria el tercer amb el PSC

Ernest Maragall guanyaria l'alcaldia de Barcelona, superant Ada Colau i Manuel Valls
Ernest Maragall guanyaria l'alcaldia de Barcelona, superant Ada Colau i Manuel Valls | CatallunyaDiari.Cat

Esquerra Republicana guanyaria les eleccions municipals a Barcelona. En una lluita per l’alcaldia de la capital catalana, Ernest Maragall aconseguiria tretze regidors amb el 26,6% de vots, mentre que Ada Colau n’aconseguiria vuit amb un 17,8% dels vots i Manuel Valls quedaria en tercera posició amb set regidors i un 15% dels vots.

Així ho mostra l’enquesta realitzada per ‘Crónica Global’ que, per una altra banda, no fa cap referència als resultats que podria obtenir  la CUP i no dona cap regidor a VOX, tot i que l’any 2015 va aconseguir 1.505 vots a Barcelona i ara la formació té Catalunya entre els seus principals objectius després d’irrompre al parlament andalús amb 12 diputats.

El suport a ERC està augmentant

La primera enquesta que va realitzar ‘Crónica Global’ va ser al mes d’abril,  llavors ERC ja quedava com a guanyadora  de les eleccions municipals de Barcelona amb nou regidors, és a dir que en aquest període de temps, la formació encapçalada per Ernest Maragall n’hauria guanyat quatre i més del 5% en vots.

Ada Colau perdria l'alcaldia de Barcelona segons la darrera enquesta
Ada Colau perdria l'alcaldia de Barcelona segons la darrera enquesta | CatalunyaDiari.cat

Ara per ara, l’alcaldia està disputada per quatre candidats: Ernest Maragall  d’ERC, Ada Colau  de Barcelona en Comú, Manuel Valls  de Ciutadans i Jaume Collboni  del PSC. Aquest últim aconseguiria 7 regidors, és a dir que realment empataria amb la tercera posició. Mentre que altres formacions quedarien per darrere de les principals, com PDECat  amb només  4 regidors i el PP, amb Josep Bou, aconseguiria tan sols un 3,1% dels vots i, per tant, quedaria fora.

Ada Colau ja no seria alcaldessa de Barcelona

Per la seva part, l’actual alcaldessa es tornarà a presentar a les eleccions amb Barcelona en Comú. Tot i que després dels  diversos problemes de gestió que ha patit en els últims mesos, juntament amb la mateixa conjuntura policia, Ada Colau  perdria tres regidors, passant dels onze actuals fins als vuit, segons l’enquesta realitzada, aconseguint només amb el 17,8% dels vots. Per tant, perdria l’alcaldia en mans d’Ernest Maragall.

No obstant això, a Ada Colau encara podria participar en coalicions de govern, tot i que realment no podria tornar a ser alcaldessa. Per Esquerra Republicana, Barcelona en Comú seria clau en la seva estratègia, convertint-se en un soci de govern i pensant també de cara a les pròximes eleccions autonòmiques.