Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Rufián lliurant el llibre de contes de Junqueras a Sánchez

ERC guanyaria el 10N a Catalunya amb un frec a frec amb el PSC

El CIS preveu un resultat a Catalunya similar al que marquen les enquestes

Rufián lliurant el llibre de contes de Junqueras a Sánchez
Rufián lliurant el llibre de contes de Junqueras a Sánchez | Congrés dels Diputats

El CIS ha publicat el darrer baròmetre abans de les eleccions del 10 de novembre. Pedro Sánchez seria el gran guanyador, amb una forquilla d'entre 133 i 150 diputats, molt per sobre del PP, que no arribaria als 60 escons. Per darrere, Podem i Ciutadans es jugarien la tercera plaça amb 33 diputats com a sostre. En clau catalana, el CIS no ha sorprès tant, ja que marca uns resultats similars al que ja assenyalen les enquestes

ERC guanya, el PSC molt a prop

Com ja va passar el 28 d'abril, el macro sondeig del CIS marca un frec a frec entre Esquerra i socialistes. Els dos partits arrasen a Barcelona, i són els únics que tenen assegurada representació a les quatre demarcacions catalanes:

ERC 16-18 diputats

PSC: 13-14 diputats

JxCAT: 4-6 diputats

Podem: 8-9 diputats

Ciutadans: 2 diputats

CUP :1-2 diputats

PP: 1 diputat 

Iceta amb Torrent durant la reunió d'aquest matí | Cedida

Com no podia ser d'altra manera, la demarcació de Barcelona és clau per entendre el resultat. Dels 32 diputats en joc, el PSC, amb 9 i Esquerra amb 9 o 10, s'enduen gairebé una vintena. Només En Comú Podem és capaç d'aguantar el tipus amb una forquilla d'entre 6 i 7 diputats. La gran diferència és que els de Pabo Iglesias no traurien representació a Lleida, i tan sols un diputat a Girona i Tarragona, mentre que els socialistes podrien guanyar a Tarragona i ERC ho faria a Lleida i Girona de manera clara.

Per la seva part, la CUP entraria per primera vegada al Congrés dels Diputats, però només tindria opcions a Barcelona. Ciutadans confirmaria el seu enfonsament, també a Catalunya, i es quedaria només amb dos diputats.

Resultats per demarcacions

Barcelona: ERC 9-10 / PSC 9 / Podem 6-7 / JxCat 3 / Cs 2 / CUP 1-2 / PP 1 

Tarragona PSC 2-3 / ERC 2 / Podem 1 / JxCat 0-1

Girona ERC 3 / Podem 1 / JxCat 1

Lleida: ERC 2-3 / PSC 1 / JxCat 0-1