Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Elisenda Paluzie i Carles Puigdemont.

Elisenda Paluzie guanya les eleccions de l'ANC

Això, però, no li garanteix continuar a la presidència

Elisenda Paluzie i Carles Puigdemont.
Elisenda Paluzie ha guanyat de nou les eleccions a l'ANC. | Catalunya Diari

L'actual presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, ha estat la candidatura més votada a les eleccions al Secretariat Nacional de l'entitat amb 6.078 vots mentre que l'exdiputat de la CUP Antonio Baños ha registrat 5.283 vots dels socis. Per darrera, també en el bloc nacional, han quedat Montse Prat  amb 4.687, David Fernàndez amb 4.200, Adrià Alsina amb el suport de 3.677 i Albert Donaire amb 2.551 sufragis.

La junta electoral ha fet públics els resultats aquest diumenge, en unes eleccions que hi ha participat 8.876 membres de ple dret de l'entitat, un 19,73% de partició. La proclamació definitiva dels resultats es farà el 18 de juny i, dos dies més tard, se celebrarà el ple constituent. Els secretaris nacionals electes escolliran els 4 càrrecs orgànics, el de presidència, vicepresidència, secretaria i tresoreria: per tant, tot i la victòria de Paluzie, no té garantida la continuïtat a la presidència de l'entitat.

Suports per seguir presidenta

I és que fa tot just uns dies, 10 candidats a les eleccions al Secretariat Nacional de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) van anunciar que donen suport a l'actual presidenta Elisenda Paluzie perquè repeteixi en el càrrec. Candidatures del bloc nacional com les de David Llambrich, Aitor Pérez Codorniu, Rafel Pinyol, Marc Puigmulé, Jordi Roca i Sònia Urpí  avalen la tasca feta per Paluzie i veuen amb bons ulls la seva continuïtat.

També en el bloc sectorial, Roderic Guigó, Francesc Martí, Jordi Domingo i Àngels Pujol donen suport a l'actual presidenta. El conjunt de candidatures s'atribueixen la «transversalitat» de l'ANC i la fi de les lluites partidistes entre els sectors que pugnen pel control de l'entitat. Fonts properes als diferents candidats han explicat que volen marcar distàncies dels sectors «alternatius» a Paluzie. Així, lamenten que l'espai de 'Salvem l'ANC' és proper a la Crida i a Junts per Catalunya i que l'altre sector és el que engloba sensibilitats properes a Poble Lliure i ERC. Les mateixes fonts han transmès que el sector de l'actual president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, i la candidata Montserrat Soler avalen les candidatures de l'entorn de 'Salvem l'ANC'.