Albiol torna a guanyar a Badalona, però Guanyem-ERC i el PSC el segueixen de ben a prop

Els socialistes, encapçalats per l'actual alcalde, Àlex Pastor, tornen a tenir la clau de la governabilitat amb 6 regidors

Xavier Garcia Albiol, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

El PP ha tornat a guanyar les eleccions municipals a Badalona, per tercer cop consecutiu, amb encara més força. Els populars, liderats per Xavier Garcia Albiol, han aconseguit 11 regidors, un més dels que tenia actualment, i en xifres absolutes, són els millors resultats de la història dels populars a Badalona, en superar els 30.000 vots de fa quatre anys i se situen per sobre dels 32.000.

Els socialistes tenen la clau de la governabilitat

El PP, però, no té la majoria absoluta del ple, que està en 14 regidors, i dependrà del que faci el PSC per poder governar. Per darrere dels populars ha quedat la coalició liderada per Dolors Sabater, amb Guanyem Badalona i ERC, que ha obtingut 7 regidors. Els socialistes, tercers amb 6 regidors, tornen a tenir la clau de la governabilitat.

L'experiment de Guanyem i ERC per intentar ser primera força a Badalona no ha funcionat, ja que els 7 regidors obtinguts són 1 menys respecte als 8 que les dues formacions havien aconseguit per separat fa quatre anys (5 per a Guanyem i 3 per a ERC). Els comuns, per la seva banda, han consolidat els 2 regidors que tenia ICV-EUIA.

Finalment, Junts per Catalunya-Badalona ha aconseguit entrar a l'Ajuntament amb 1 regidor –en perd un– i Cs, per la seva banda, queda fora del consistori. Els partits minoritaris han patit, sense dubte, els efectes de l'alta participació, que ha fregat el 63%, 6 punts més que fa quatre anys.


Comentaris
Jose antonio
Quina gentusa es aquesta que vota un fantotche d'un partit corrupte fins la medula. Son curts com una cua de conill.

envia el comentari