Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Albiol torna a guanyar a Badalona, però Guanyem-ERC i el PSC el segueixen de ben a prop

Els socialistes, encapçalats per l'actual alcalde, Àlex Pastor, tornen a tenir la clau de la governabilitat amb 6 regidors

Xavier Garcia Albiol, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

El PP ha tornat a guanyar les eleccions municipals a Badalona, per tercer cop consecutiu, amb encara més força. Els populars, liderats per Xavier Garcia Albiol, han aconseguit 11 regidors, un més dels que tenia actualment, i en xifres absolutes, són els millors resultats de la història dels populars a Badalona, en superar els 30.000 vots de fa quatre anys i se situen per sobre dels 32.000.

Els socialistes tenen la clau de la governabilitat

El PP, però, no té la majoria absoluta del ple, que està en 14 regidors, i dependrà del que faci el PSC per poder governar. Per darrere dels populars ha quedat la coalició liderada per Dolors Sabater, amb Guanyem Badalona i ERC, que ha obtingut 7 regidors. Els socialistes, tercers amb 6 regidors,  tornen a tenir la clau de la governabilitat.

L'experiment de Guanyem i ERC per intentar ser primera força a Badalona no ha funcionat, ja que els 7 regidors obtinguts són 1 menys respecte als 8 que les dues formacions havien aconseguit per separat fa quatre anys (5 per a Guanyem i 3 per a ERC). Els comuns, per la seva banda, han consolidat els 2 regidors que tenia ICV-EUIA.

Finalment, Junts per Catalunya-Badalona ha aconseguit entrar a l'Ajuntament amb 1 regidor  –en perd un– i Cs, per la seva banda, queda fora del consistori. Els partits minoritaris han patit, sense dubte, els efectes de l'alta participació, que  ha fregat el 63%, 6 punts més que fa quatre anys.