Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Girona

JxCat revalida el seu lideratge a l'Ajuntament de Girona

Marta Madrenas ha vist com la seva posició quedava revalidada després que JxCat obtingués un 30% dels vots, quelcom que es tradueix en 10 consellers

Girona
JxCat revalida el seu lideratge a l'Ajuntament de Girona | CatalunyaDiari.cat

 

Jornada electoral decisiva la que s'ha viscut avui a la ciutat de Girona. L'actual alcaldessa, Marta Madrenas, va arribar al poder després de la inesperada dimissió de l'anterior batlle, Albert Ballesta. Ara, la candidata de Junts per Catalunya ha vist com la seva posició quedava revalidada després d'obtenir un 30% dels vots, quelcom que es tradueix en 10 consellers, els mateixos que va aconseguir Carles Puigdemont en les eleccions anterior.

Madrenas ha guanyat gaudint d'un ampli avantatge sobre el segon partit polític, en aquest cas el PSC, que tan sols ha obtingut sis edils. En últim lloc trobem la formació Guanyem Girona, que torna a quedar en tercera posició i es queda amb 4 edils, un més que en els últims comicis.

D'aquesta manera, doncs, la formació de JxCat s'ha quedat a tan sols 4 regidors d'obtenir majoria, un fet que es configura com una autèntica fita si tenim en compte que la ciutat ha superat els 100.000 habitants i, per tant, actualment entren 27 consellers al Consistori, respecte dels 25 que hi havia anteriorment.