Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Ajuntament d'Hospitalet

Núria Marín consolida la majoria socialista a l'Hospitalet

L'actual alcaldessa s'ha imposat a la resta de forces polítiques amb el 43% dels vots

L'alcaldessa Núria Marin al costat del president Pedro Sánchez i altres líders socialistes
L'alcaldessa Núria Marín al costat del president Pedro Sánchez i altres líders socialistes | Cedida
 

No hi ha hagut sorpreses. Tal com pronosticaven gairebé totes les enquestes, l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, la socialista Núria Marín Martínez, ha aconseguit consolidar un dels bastions del PSC a l’històric cinturó vermell de Barcelona. De fet, fins i tot ha millorat notablement el resultat dels anteriors comicis, amb un total de 43.000 vots, 13.000 més que en les darreres eleccions. Marín disposarà d'una sòlida majoria absoluta de catorze regidors, posicionant-se, en definitiva, com una de les veus més fortes dins del socialisme català. 

ERC s'imposa a C's,

En segon lloc, a molta distància, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha aconseguit imposar-se en nombre de vots a Ciutadans (C's), que queda relegat a tercera força. Els republicans han aconseguit sumar més de 16.000 vots, que signifiquen 5 regidors al consistori, per sobre dels 11.700 de la formació taronja, que s'haurà de conformar amb  quatre regidors, els mateixos que tenia fins ara.

En els darrers dos llocs trobem la formació  L'HECP-ECG, que ha aconseguit gairebé un 12% dels vots totals  i un total de tres regidors a l'ajuntament de l'Hospitalet, i finalment el Partit Popular, que amb el 5,14% dels vots manté la seva presència al consistori, però amb un únic regidor.