Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont i Laura Borràs.

Última hora: Els sorprenents noms que acompanyaran Borràs a la llista de JxCat

La formació de Carles Puigdemont ha celebrat aquest cap de setmana l'anomenada 'segona urna' de les seves eleccions primàries

Carles Puigdemont i Laura Borràs.
Laura Borràs ja sap els noms que l'acompanyaran a les quatre candidatures de JxCat. | ACN

Junts per Catalunya celebrava aquest cap de setmana l'anomenada segona urna de les primàries de la formació, o el que és el mateix: els comicis interns per decidir quins noms ocuparan les places entre la segona i la novena per Barcelona, les quatre primeres per Girona i les tres primeres per Tarragona i per Lleida. La formació que presideix Carles Puigdemont ha anunciat aquest diumenge, 13 de desembre, a darrera hora del vespre, els resultats d'aquest cap de setmana d'eleccions internes.

Els primers llocs de les quatre llistes de Junts per Catalunya

D'aquesta manera, doncs, els llocs compresos entre el 2 i el 9 a Barcelona els ocuparien, atenent als resultats de les primàries, Joan Canadell (2), Elsa Artadi (3), Jaume Alonso-Cuevillas (4), Jordi Puigneró (5) Lluís Puig (6), Meritxell Budó (7), Damià Calvet (8) i Josep Rius (9). A més, Gemma Geis, Albert Batet i Ramon Tremosa seran els candidats, respectivament, per Girona, Tarragona i Lleida.

En concret, a Tarragona el candidat serà Albert Batet i l'acompanyaran Mònica Salesi Eusebi Campdepadrós; a Girona liderarà la candidatura Gemma Geis i l'acompanyaran Marta Madrenas, Salvador Vergés i Francesc Ten; i a Lleida Ramon Tremosa serà el candidat, acompanyat per darrere de Jordi Fàbrega i Joan Carles Garcia. D'aquesta manera, doncs, queden definides les primeres places de les candidatures a les quatre circumscripcions de la formació que dirigeix Carles Puigdemont, a més de Laura Borràs com a presidenciable.

Encara falta una tercera ronda de les primàries

Després d'aquesta segona ronda de les eleccions primàries, encara en quedarà una tercera: l'executiva nacional de JxCat haurà de decidir els noms que ocuparan les 116 places restants de les candidatures per Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida. A més, es podran fer després les modificacions i ajustos que es creguin pertinents amb el suport de la militància, atenent a criteris de gènere i de pluralitat territorial. És a través d'aquest mecanisme que s'espera que es proposi Carles Puigdemont per anar de número 1 per Barcelona, amb Laura Borràs de 2 malgrat ser la presidenciable efectiva de la formació.