Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Eleccions

Retiren pancartes i cartells electorals per estar massa a prop de col·legis electorals

Buch afirma que la retirada és habitual i ho qualifica d'incidència menor

Eleccions
La jornada electoral es desenvolupa sense grans incidències   | CatalunyaDiari.cat

 

Els presidents d'algunes meses electorals han fet retirar pancartes i cartells electorals en considerar que estaven massa a prop dels col·legis. El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha dit que aquest és un fet habitual i ho ha titllat d'incidència «menor», destacant la normalitat en l'obertura de les meses electorals a Catalunya. Ha detallat que la retirada s'ha fet a municipis del sud de l'àrea metropolitana de Barcelona, Osona i l'Alt Camp, entre d'altres.

Buch ha explicat que «passa sovint» que els presidents de meses electorals demanin a la policia retirar pancartes «en considerar que estan massa a prop» dels col·legis i seguint el marca la legislació.  «Però estem parlant de normalitat i de fets que passen en qualsevol altra contesa electoral», ha declarat. 

  

  

El conseller ha explicat que des de les 22.00 hores d'aquest dissabte funciona un centre de coordinació policial «per garantir la seguretat  i el bon funcionament» de la jornada electoral, que es mantindrà fins que finalitzi la jornada. 

  

  

Normalitat i poques cues

Cap incidència i poques cues en l'obertura dels col·legis electorals que aquest diumenge han obert arreu de Catalunya. A les nou del matí han començat a arribar els primers votants, que han exercit el seu dret a vot. 

També et pot interessar...