Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Els set presos sortint de Lledoners després d'obtenir el tercer grau

Retiren el tercer grau als presos independentistes i han de tornar a la presó

Jordi Sànchez ho ha explicat al seu Twitter: «De nou ens tanquen a la presó»

Els set presos sortint de Lledoners després d'obtenir el tercer grau
Els presos independentistes hauran de tornar a la presó després de la retirada del tercer grau | CatalunyaDiari.cat

Els presos sobiranistes no podran sortir de la presó, ja que segons ha explicat Jordi Sànchez al seu Twitter, els condemnats pel procés han vist com el jutjat de vigilància penitenciària els ha suspès el tercer grau penitenciari. Aquesta decisió, però, no afecta Dolors Bassa i Carme Forcadell, el cas de les quals depenen d'un altre jutjat.  «Ens treuen el tercer grau. Ens ho acabem de comunicar. De nou ens tanquen a la presó. No ens faran callar ni renunciar a seguir treballant per construir un país independent, plenament lliure, democràtic i pròsper. Seguim sense defallir. Llum als ulls i força al braç!», ha escrit l'expresident de l'ANC i actual secretari general de Junts per Catalunya al seu compte de Twitter. 

Cal recordar que el 28 de gener, la Generalitat va concedir als polítics empresonats el tercer el Tribunal Suprem els havia revocat al desembre. Així, van poder participar en la campanya del 14-F, encara que la Fiscalia va recórrer la decisió de l'administració catalana l'endemà de les eleccions al·legant que s'estava buidant de contingut la sentència del procés. Inicialment no va suspendre cautelarment la semillibertat, com demanava el ministeri públic, però ara, analitzant el fons de la qüestió sí que l’ha anul·lat. Els presos hauran de tornar aquest mateix dimarts a presó i no tornaran fins que el Suprem decideixi sobre la qüestió.

La decisió arriba el mateix dia que el Parlament Europeu aixeca la immunitat als eurodiputats de JxCatCarles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí. Així ho ha decidit el ple aquest dilluns amb 400 vots a favor, 248 en contra i 45 abstencions en el cas de Puigdemont. En el cas de Comín i Ponsatí s'ha decidit per 404 vots a favor, 247 en contra i 42 abstencions. 

Jordi Turull assegura que «no ens podran empresonar els ideals»

El vicepresident de JxCat, Jordi Turull, també ha reaccionat a Twitter després que el jutjat de vigilància penitenciària hagi retirat el tercer grau penitenciari als set presos independentistes de Lledoners: «Avui de nou i més fort que mai, perquè no ens podran empresonar els ideals i el compromís amb l’objectiu». El jutge ha pres aquesta decisió, després que ho demanés la Fiscalia.

També s'ha pronunciat sobre la qüestió l'exconseller Raül Romeva (ERC) en una piulada a Twitter. En aquest sentit, ha dit que «ens tornen a tancar completament, el cos els demanava ser coherents en la seva línia repressiva. El forat que l'Estat cava a la democràcia és cada dia més profund i irreparable».