Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Rivera i la Arri

Retrets i lamentacions en l'última reunió a porta tancada de C's

Alts càrrecs de la formació apunten a «falta d'autocrítica» | Alguns membres critiquen la manera com s'ha escollit la gestora

Càrrecs autonòmics de Ciutadans en el Consell de composició de la gestora del partit
Càrrecs autonòmics de Ciutadans en el Consell de composició de la gestora del partit | Catalunya Diari
 

Retrets i lamentacions al si de Ciutadans. Així va ser l'última reunió a porta tancada de la formació, segons el testimoni d'alguns assistents, on  les veus més crítiques es topaven amb un Carlos Carrizosa, diputat al Parlament, molt segur del seu equip:  «No ens obrirem en canal davant dels mitjans que estan desitjant agafar-nos de les vísceres».

La tensió és palpable, en especial, en els àudios de les intervencions de Franciso Igea, vicepresident de la Junta de Castella i Lleó, i Ignacio Prendes, exvicepresident de la Mesa del Congrés en la  passada legislatura, que ha perdut escó. Tots dos posaven de manifest  la «falta d'autocrítica» del partit, després de la seva gran davallada a les generals del 10-N. «No hem fet una anàlisi», es queixa Igea, al mateix temps que Prendes retreu la falta d'explicacions als espanyols,  «com si no hagués passat res».

Arrimadas podria convertir-se en presidenta el 15 de març

A més, alguns alts càrrecs van mostrar malestar pel fet que la votació es fes a mà alçada i abans del debat. Aquest diumenge, però, el diputat David Mejía ha assegurat que no va haver-hi «cap inconvenient ni cap fallada en l'execució i el procediment» del Consell General  celebrat per a triar la comissió gestora que es farà càrrec del partit fins al Congrés del 15 de març. En tal data Inés Arrimadas podria convertir-se en la dirigent de Ciutadans i successora d'Albert Rivera.

  

En declaracions abans de participar en les activitats del Dia Mundial de la Sida, Mejía ha rebutjat les crítiques d'alguns membres cap a la formació d'aquesta comissió: «Tots els consellers que van voler van poder aportar lliurement  i de manera transparent les seves posicions i les seves propostes».

  

  

També ha afirmat que en els consells generals «sempre s'ha votat a mà alçada perquè així ho estableixen els estatuts» del partit, i ha assegurat que si es vol votar en urnes, ha de demanar-se prèviament, cosa que, segons ell, no es va fer.

Negociaran per estar a la Mesa del Congrés

Inés Arrimadas durant la votació de la composició de la gestora de C's
Inés Arrimadas durant la votació de la composició de la gestora de C's | Catalunya Diari

Amb relació a la possibilitat que el PSOE i Unides Podem cedeixin un lloc de la Mesa del Congrés a C's i deixin fora VOX, Mejía ha dit que negociaran per tenir aquesta cadira perquè creuen necessari que hi hagi la presència «d'un partit centrista, liberal, progressista».

  

  

També ha criticat el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, per negociar amb Unides Podem i ERC per ser investit i ha demanat que tingui «una mica de sentit d'estat», buscant un acord amb C's i el PP.

També et pot interessar...