Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el rei Felip

El rei Felip es reunirà amb Pedro Sánchez aquest dimecres

La Casa Reial ha avançat els detalls de la seva agenda per a aquesta setmana

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el rei Felip
El rei Felip es reunirà amb Pedro Sánchez aquest dimecres | EFE

El Rei Felip VI rebrà en audiència a les autoritats de Balears al Palau de l'Almudaina aquest dilluns, dia en què visitarà la localitat de Petra a la tarda, i el dimecres tindrà lloc el despatx amb el president del Govern, Pedro Sánchez, a Marivent.

La Casa Reial va anunciar a finals del passat mes de juliol la seva estada a Balears, i aquest divendres ha avançat els detalls de la seva agenda per a aquesta setmana. Els reis Felip i Letícia, la Princesa d'Astúries i la Infanta Sofia, traslladats aquest divendres a Palma, romandran a l'arxipèlag fins al dia 18.

Felip i Letícia van arribar aquest passat divendres a Marivent, en un cotxe conduït pel monarca i en el qual es va poder veure a la Princesa Elionor en el seient de copilot. La Reina al costat de la Infanta Sofia viatjaven en la part posterior del vehicle. Tots van saludar als reporters que esperaven la seva arribada.

«En continuació de les activitats desenvolupades durant i posteriorment al confinament provocat per la pandèmia, la presència a Balears abastarà actes institucionals amb les autoritats autonòmiques, insulars i locals i de contacte directe amb diferents sectors de la societat en suport a l'activitat productiva, projectes d'interès social, la cultura o el turisme», informen des del gabinet de Zarzuela.

Així, l'agenda oficial del cap d'Estat a Balears arrenca aquest dilluns a les 10.00 hores amb l'audiència a la presidenta del Govern, Francina Armengol; seguirà a les 10.30 hores la del president del Parlament, Vicenç Thomas; a les 11.00 hores, el Rei rebrà a l'alcalde de Palma, José Hila; i a les 11.30 hores, a la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera.

Felip es reunirà amb Sánchez el dimecres

El dimecres a les 12.30 hores es durà a terme el despatx entre el Rei i el president del Govern central al Palau de Marivent. Serà la primera vegada en la qual apareguin junts públicament després de la marxa d'Espanya del rei emèrit, Joan Carles I.

Aquest dijous va transcendir una carta de Sánchez enviada a la militància del PSOE, en la qual defensa, davant les informacions sobre presumptes conductes irregulars del rei Joan Carles I, que «tot responsable públic ha de rendir comptes de la seva conducta sense excepcions».

Finalment, el dijous 13 d'agost els Reis es traslladaran a l'illa de Menorca, on a les 11.45 hores visitaran la planta de producció de Coinga a Alaior, i es reuniran amb representants de la Denominació d'Origen de formatge de Maó; mentre que, a les 13.30 hores, està previst que visitin el jaciment arqueològic de la Naveta donis Tudons, a Ciutadella. 

En la visita a Menorca serà el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, qui acompanyi a Felip i Letícia.

Per a la setmana següent, es preveu que la Família Reial visiti l'illa d'Eivissa.