Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
L'expresident Carles Puigdemont durant la reunió amb JxCat a Brussel·les el 9 de desembre del 2019

Important reunió de Puigdemont per discutir el futur de JxCat

L'expresident de la Generalitat abordarà aquest dimarts la qüestió de crear un nou partit

Puigdemont, Sànchez i Bonvehí
Les converses entre els tres dirigents apunten a la creació d'un nou partit liderat per Puigdemont | CatalunyaDiari

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i David Bonvehí, el president del PDeCAT, es reuniran avui dimarts, 3 de març, a Bèlgica  per abordar el futur de JxCAT. Tal com explica 'Nació Digital', la reunió té lloc després de la negociació entre la  Crida Nacional per la República i els demòcrates, les dues formacions que conformen el partit postconvergent. Així mateix, les fonts consultades pel mitjà citat constaten que es discutirà, entre altres, la creació d'un nou partit, que, precisament, lideraria Puigdemont.

Un triumvirat unificat 

L'eurodiputat serviria d'element de cohesió i conjunció pel seu paper com a dirigent extraordinari, tenint en compte que, tot i la seva distància geogràfica, representa a una àmplia majoria de l'electorat independentista català. A més, cal sumar-hi el seu càrrec de diputat al Parlament Europeu, un fet que JxCAT consideraria una consolidació evident de la seva importància en la política, malgrat les rèmores judicials. En les converses que han conclòs amb la reunió que té lloc avui han participat Puigdemont, Bonvehí i Jordi Sànchez, el president de Crida.

Tanmateix, no es descarta una dissolució davant un fracàs per arribar a un punt comú; de fet, diverses fonts —d'important pes al partit de Puigdemont— apunten que «no hi ha alternativa» que impliqui formar un nou partit amb el nom de JxCAT. Artur Mas, per la seva banda, seria una d'aquestes peces clau que també donaria el seu suport a unificar les forces sota les sigles postconvergents. L'antecessor de Puigdemont, que ha assistit a l'esdeveniment de Perpinyà, no ha participat en les negociacions, però és evident que el seu paper té un pes fonamental entre bastidors. Mas veu possible la coalició en cas de no arribar al més desitjat.

També et pot interessar...