Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Adriana Lastra (PSOE) i Gabriel Rufián (ERC) donant-se la mà abans de la reunió entre equips negociadors per a la investidura al Congrés, el 28 de novembre de 2019 (horitzontal)

Reunió secreta entre PSOE i ERC a Barcelona

Els dos partits tenen prevista també una cita demà per a poder abordar la investidura de Pedro Sánchez

Adriana Lastra (PSOE) i Gabriel Rufián (ERC) donant-se la mà abans de la reunió entre equips negociadors per a la investidura al Congrés, el 28 de novembre de 2019 (horitzontal)
Adriana Lastra (PSOE) i Gabriel Rufián (ERC) donant-se la mà abans de la reunió entre equips negociadors | Catalunya Diari

Continuen les negociacions entre ERC i PSOE per abordar la investidura. En aquesta ocasió, però, hi ha una excepció clara, ja que es tractaria d'una cita secreta segons avança 'El Periódico'. 

Aquest dimarts tindrà lloc una important reunió entre els equips negociadors d'ambdós partits, i tot  apunta que abans d'aquesta trobada, anunciada des de fa una setmana, els dos partits han tingut una cita 'secreta' a Barcelona, en concret a la seu del Consorci de la Zona Franca. La reunió, que s'hauria produït a la quarta planta de l'edifici, hauria durat des del migdia fins ben entrada la tarda, segons apunten fonts coneixedores de la trobada al mitjà citat.

Contactes discrets

Entre les parts negociadores s'hi trobava, per la banda socialista, el ministre de Foment en funcions i secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos, entre d'altres. Per altra banda, dels republicans hi ha assistit Gabriel Rufián, el portaveu d'ERC al Congrés, acompanyat d'altres membres de la direcció del partit. Una demostració més que a banda de les reunions oficials, les dues formacions han estat mantenint contactes discrets. 

Podria no haver-hi govern fins el 2020

No obstant això, ERC ha assegurat avui mateix que veu complicat «avançar» en els pròxims dies el pacte.  El que suposa, segons la formació independentista, endarrerir fins al gener aquest acord per investir Pedro Sánchez. Es tracta d'una decisió que ja era previsible i esdevé un gerro d'aigua freda a les intencions de Sánchez i Pablo Iglesias, que no volien esperar al 2020 per tenir ja Govern.

També et pot interessar...