Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Rufián, enxampat en una reunió 'secreta' amb el govern espanyol

En la trobada, aquest dimarts, va parlar amb Adriana Lastra i Carmen Calvo

Gabriel Rufián, durant una sessió al Congrés a principis de 2019.
Gabriel Rufián, en una imatge d'arxiu al Congrés dels Diputats. | CatalunyaDiari.cat

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, va ser aquest dimarts a la tarda, durant una hora, a la zona que el govern espanyol té reservada a les dependències del  Congrés dels Diputats. És força estrany veure-hi un diputat que no sigui dels grups del govern. Allà, Rufián s'ha vist amb la vicepresidenta primera de l'executiu, Carmen Calvo, i amb la portaveu parlamentària del PSOE, Adriana Lastra.

Rufián va entrar a la zona del govern citat per Lastra i tan sols uns instants abans que accedís a aquestes mateixes dependències el president del govern, Pedro Sánchez. No obstant això, fonts de la Moncloa van negar des del primer moment que el cap de l'Executiu estigués reunit amb el portaveu parlamentari d'ERC. Ni tan sols es van creuar, asseguraven des de l'equip de la presidència del govern.

Rufián, reunit amb Adriana Lastra i Carmen Calvo

Una hora després, el portaveu dels republicans sortia de la zona del govern cap a l'hemicicle acompanyat de Lastra, que negava que haguessin estat reunits amb Sánchez i explicava que havien estat parlant tots dos de temes parlamentaris. Poc després, abandonava la zona del govern  la vicepresidenta Calvo, i preguntada per la premsa, revelava que havia estat ella qui s'havia vist amb el portaveu republicà, tot i que va refusar precisar de quines qüestions havien estat parlant.

En acabar la sessió plenària, Lastra concretava que Calvo i Rufián havien estat «saludant-se». Altres fonts de l'executiu confirmaven la trobada de Calvo amb els dos portaveus i detallaven que la vicepresidenta havia conversat amb Rufián per un espai menor de temps. Sigui com sigui, no s'ha revelat per què Rufián era a la zona reservada per al govern espanyol.

També et pot interessar...