Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

La reunió Torra-Sánchez de dijous serà al migdia al Palau de la Generalitat

L'emplaçament s'ha conegut aquest divendres

Sánchez i Torra a la seva darrera reunió, al Palau de Pedralbes.
Sánchez i Torra en una imatge d'arxiu | ACN

La trobada entre el president del govern de Catalunya, Quim Torra, i el del govern central, Pedro Sánchez, tindrà lloc el proper dijous, dia 6 de febrer. Si bé aquesta data ja es coneixia, aquest divendres ha trascendit també el lloc on es farà: el Palau de la Generalitat. Tot i que s'havia donat per fet que la cita seria a Barcelona, mancava confirmar l'emplaçament exacte.

La darrera reunió Torra-Sánchez a la ciutat comtal va ser el 20 de desembre de 2018 al Palau de Pedralbes, però ara es farà a la seu del govern català. Començarà a les dotze del migdia del proper dijous.

Torra plantejarà «l'exercici del dret d'autodeterminació, la fi de la repressió i l'amnistia»

Torra assegura «estar convençut» que Sánchez «no exclourà cap contingut» a la seva trobada, que ha de servir per preparar la negociació de la taula de diàleg entre els dos executius. El president de la Generalitat es va reunir amb els partits i entitats independentistes el 15 de gener, on es va concretar que Torra plantejarà «l'exercici del dret d'autodeterminació, la fi de la repressió i l'amnistia» com a «punts a tractar» amb el president espanyol.

La reunió es concreta hores després que el govern espanyol hagi reculat després de les crítiques a la decisió de posposar la taula de negociació entre el govern espanyol i el català i diu ara que està disposat a celebrar-la abans de les eleccions catalanes. En un comunicat d'aquest dijous a la tarda, la Moncloa insisteix que «no es donen les millors circumstàncies per iniciar el diàleg entre governs, quan un d'ells ha posat punt final a la legislatura i el nou Govern no podrà constituir-se fins a la celebració de les eleccions anunciades» però rectifica «per descartar qualsevol dubte» respecte a la seva «voluntat de dialogar».

També et pot interessar...