Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sánchez

Les altres reunions de Sánchez a Barcelona: Colau, el PSC i les patronals

L'agenda del president del govern central està marcada per la visita a Torra d'aquest dijous

Pedro Sánchez, durant una roda de premsa a la Moncloa.
Pedro Sánchez té diverses visites concertades en la seva estada a Barcelona els propers dies. | CatalunyaDiari.cat

S'ha parlat molt sobre la reunió que mantindran aquest dijous, a les dotze del migdia, al Palau de la Generalitat, Quim Torra i Pedro Sánchez. La visita del president del govern central serà el primer contacte directe entre els dos mandataris en gairebé catorze mesos. Ara bé, l'agenda de Sánchez a Catalunya no acaba aquí: el president espanyol  ha agendat diverses trobades més que no han comptat amb tanta atenció mediàtica.

Dijous, Pimec i el PSC

A banda de la trobada amb el president Torra, Sánchez té previst rebre a la delegació del govern espanyol a Catalunya el president de Pimec, Josep González, i altres membres del comitè executiu de la patronal, que volen presentar-li propostes per millorar la competitivitat de les pimes i els autònoms. Al migdia, serà el torn de la gran cita amb Torra.

Ja al vespre, Sánchez es reunirà amb una delegació del PSC a les set de la tarda. En la trobada hi participaran els membres de la comissió executiva del partit, els secretaris de les diverses federacions, diputats del Parlament i el Congrés i els alcaldes dels municipis amb més de 20.000 habitants. La reunió serà a la sala Ernest Lluch de la seu del PSC, i el primer secretari del partit, Miquel Iceta, ha remarcat que serà la primera vegada que un secretari general del PSOE va a la nova seu dels socialistes.

Divendres, torn per a Colau i Foment del Treball

Però Pedro Sánchez farà nit a Catalunya i hi dedicarà també bona part de la jornada de divendres. El president espanyol ja ha tancat una trobada amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que vol tractar com a qüestió prioritària la regulació dels preus dels lloguers. Colau va assegurar fa uns dies que té «moltes ganes» de reunir-s'hi «després d'una dècada perduda amb governs del PP, arrogants i centralitzadors que han girat l'esquena a Catalunya i a Barcelona».

El mateix dia, Sánchez també es visitarà amb Josep Sánchez Llibre, president de Foment del Treball a la seu de la patronal, on també participaran diversos directius per mostrar al president de l'executiu les seves principals demandes i preocupacions al voltant de l'economia i la situació de la legislació laboral a l'Estat.

També et pot interessar...