Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El Camp nou amb la senyera i la bandera blaugrana a les grades

Surt a la llum l'acció que Tsunami té preparada pel Clàssic d'avui

La directiva recorda que al Camp Nou hi caben «totes les opinions i reivindicacions sempre que es facin amb respecte»

El Camp nou amb la senyera i la bandera blaugrana a les grades
Tsunami podria estar preparant una pluja de pilotes | Twitter

Aquest matí sortien a la llum informacions anunciant que  Tsunami Democràtic tenia clara l'acció per aquesta tarda al Camp Nou  amb una  pluja de pilotes negres inflables —com les de la platja. Ara, però,  fonts de Tsunami han descartat que l'acció prevista inicialment per aquest vespre fos el llançament de pilotes al camp, tot i així, la idea els hi ha agradat i demanen a tothom que en porti aquest vespre.

Abans que es confirmés, un grup d'Anonymous ja havia anunciat una protesta al sud del Camp Nou a les tres de la tarda. A més de convocat l'acció, també han animat a crear bales gegants de Foam.

Una acció que podria servir per  denunciar la munició que els antidisturbis van utilitzar per reprimir les protestes posteriors a la sentència i la qual va fer perdre l'ull a quatre persones. Aquesta pluja de pilotes obligaria a l'àrbitre a aturar el partit i a no reprendre'l fins que no quedi cap pilota sobre el camp, a més, el club podria rebre una sanció per no impedir l'acció.

Els Mossos han treballat en la seguretat del camp

El club treballa des de fa setmanes amb els Mossos per garantir «totalment» la seguretat de l'encontre. Dimarts al migdia es va dur a terme la reunió habitual del dispositiu de seguretat amb representants dels Mossos i de la Guàrdia Urbana de Barcelona, així com de seguretat privada del club i del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM).

El club no ha volgut donar detalls del dispositiu de seguretat, però sí ha alertat que al camp  no es permetrà entrar-hi  bosses grans ni maletes, i que es revisaran totes les motxilles i les ronyoneres i es faran controls de seguretat «exhaustius» als accessos. Ara, caldrà veure si són capaços de detectar les pilotes de goma en aquests controls. Un altre punt a tenir en compte és que el Camp Nou està dotat d'un circuit de càmeres de vigilància tancat força complet. Aquestes eines permetrien  poder identificar, posteriorment, als socis que hagin pogut participar en el llançament.

La directiva, confiada amb l'actitud cívica

Aquest dimarts al vespre la Junta Directiva del  Futbol Club Barcelona ha mostrat «confiança absoluta» en l'actitud cívica dels socis la vigília del partit que enfrontarà el club al Real Madrid.

Cal recordar que  el partit s'havia de disputar el 26 d'octubre, però la Lliga Professional de Futbol (LFP) el va ajornar adduint els aldarulls que hi podia haver atès que feia pocs dies que s'havia fet pública la sentència del procés. Tsunami Democràtic prepara una acció sorpresa per  aprofitar el clàssic a manera de plataforma reivindicativa mundial. Des de la junta del Barça es recorda, en aquest sentit, que al Camp Nou hi caben «totes les opinions i reivindicacions sempre que es facin amb respecte».

Els directius culers han fet una  crida pública als socis perquè assisteixin al partit, que han qualificat de «festa del futbol».  A més han considerat que és «totalment compatible» jugar el clàssic amb «una reivindicació cívica i pacífica, davant l'excepcional situació que viu Catalunya aquests darrers temps».

També et pot interessar...