Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Santiago Abascal durant l'acte d'inici de campanya a l'Hospitalet el 31 d'octubre

Un llibre revela la relació entre VOX i la família i amics de Franco

El partit d'extrema dreta ha incorporat a les seves llistes a personatges vinculats amb el dictador

Santiago Abascal durant l'acte d'inici de campanya a l'Hospitalet el 31 d'octubre

VOX es manté a l'alça | Cedida

VOX, partit que va arrassar a les eleccions del 10-N,  mai ha acabat de mostrar clarament la seva postura sobre el dictador Franco i el seu entorn. Favorables a no opinar sobre el tema, només ho han fet quan els esdeveniments els han obligat.

Un exemple ha estat la recent exhumació del dictador del Valle de los Caídos i, en aquest cas, des de la formació d'ultradreta han manifestat la seva oposició a la decisió del govern socialista. Ara bé, per molt que ho vulguin amagar, els lligams amb l'entorn de Franco són inevitables.

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

La relació entre Abascal i Luis Alfonso de Borbón

Almenys així es desprèn del llibre 'La Familia Franco S.A.', escrit pel periodista Mariano Sánchez Soler que es publicarà aquest dijous i, en el qual, es relaten els negocis i privileigis que té la família del dictador en l'actualitat. Gairebé de forma inevitable, en aquesta llista apareix la paraula VOX i, com a conseqüència, el de personatges vinculats al partit.

De fet, l'escriptor assegura que:  «Existeix una vinculació política i personal entre ambdues parts». En realitat a poques persones sorprèn aquesta relació, ja que el mateix president de VOX, Santiago Abascal, s'ha deixat veure en alguna ocasió amb persones de la família Franco. Un exemple va ser el passat 11 de maig durant la cursa que celebra la Legió a Màlaga.

En aquesta ocasió, es va poder veure al líder del partit acompanyat  per Luis Alfonso de Borbón, besnét de Franco i del rei Alfons XIII. De fet, Luis Alfonso va ser una de les persones que va treure a esquenes el fèretre del dictador del Valle de los Caídos. No se sap l'origen de la seva relació, però el cas és que es van deixar fotografiar junts amb una actitud força distesa.

Imatge dels familiars de Franco després de l'exhumació
Imatge dels familiars de Franco després de l'exhumació | CatalunyaDiari.cat

L'advocat Aizcorbe i l'escriptor Pedro Fernández

Paral·lelament, apareixen nous actors en escena com el regidor de VOX a Pozuelo de Alarcón (Madrid), José Aizcorbe Torra, que va ser l'advocat encarregat de defensar la família Franco durant el judici amb l'Ajuntament de Santiago de Compostel·la per la propietat de les estàtues del Pórtico de la Gloria.

Paral·lelament, a la llista de VOX al Senat s'ha incorporat Pedro Fernández Barbadillo, el qual, ha elaborat publicacions com 'Eternamente Franco'  i, a més a més, escriu de forma habitual al web de la Fundació Franco. Aquests doncs són només uns exemples de la relació secreta, però confessa, del partit d'ultradreta amb familiars, simpatitzants i amics del dictador espanyol.

També et poden interessar...