Revilla veu una «falta de previsió» en els Mossos per l'atac de Cornellà

El president de Cantàbria ha afirmat que, el fet que «hagi entrat un home allà amb un ganivet, serà una falta de previsió» dels qui controlaven la comisaria

Miguel Ángel Revilla, president de Cantàbria
Miguel Ángel Revilla, president de Cantàbria | CatalunyaDiari.cat

Després dels fets succeïts aquest dilluns en una comissaria dels Mossos de Cornellà de Llobregat, són moltes les personalitats importants que ja han parlat i donat la seva opinió sobre el tema. Un home va irrompre a la comissaria amb un ganivet a la mà i al crit d'«Al·la és gran» amb la intenció d'atacar els policies. Els agents que es trobaven a l'interior van intentar evitar l'atac però, com que no van poder, van disparar contra l'home i el van abatre.

«Que hagi entrat un home allà amb un ganivet, serà una falta de previsió per part dels qui tenien el control d'aquella comissaria», són les paraules que ha dit el president de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla. Pel polític, el més preocupant hauria estat que Abdelouahab hagués tingut connexions amb més persones radicalitzades.

Agents del GEI i de la BRIMO dels Mossos durant l'escorcoll del pis del presumpte terrorista.
Agents del GEI i de la BRIMO dels Mossos durant l'escorcoll del pis del presumpte terrorista. | CatalunyaDiari.cat

 

Ha destacat també que no es tracta d'un fet tan rellevant com el dels atemptats de Barcelona i Cambrils, doncs, com han dit els mateixos Mossos d'Esquadra, es tracta d'un fet aïllat«No podem evitar que hi hagi casos aïllats. Havent-hi com hi ha una radicalització tan gran d'aquesta gent, no em sembla un fet que hagi de preocupar-nos com si ho van ser els atemptats de Barcelona i Cambrils que van poder ser una catàstrofe immensa», afirma Revilla.

El conseller d'Interior, Miquel Buch, defensa l'actuació dels Mossos

D'altra banda, un altre polític, el conseller d'Interior, Miquel Buch, ha parlat també sobre els fets afirmant que la reacció dels Mossos que es trobaven a la comissaria atacada va ser correcte. De fet, en dues entrevistes a Catalunya Ràdio i RAC1, Buch ha assegurat que la seva resposta va ser «proporcionada» i «adequada».

Imatge exterior de la comissaria dels Mossos de Cornellà, on es va produïr l'atac terrorista.
Imatge exterior de la comissaria dels Mossos de Cornellà, on es va produïr l'atac terrorista. | CatalunyaDiari.cat

 

A més, el conseller ha dit que «s'ha de felicitar» els agents precisament per la rapidesa que van mostrar «en neutralitzar l'atac». A més, ell també ha volgut reiterar que el succeït va ser «un atac aïllat que tenia un objectiu clar que era la policia». En relació amb això, ha afirmat que ara «cal tenir totes les precaucions» a les comissaries dels Mossos però que, més enllà, no s'incrementaran les mesures de seguretat pròpies del nivell 4 d'alerta terrorista.


Comentaris

envia el comentari