Revilla creu que Sánchez «no afluixarà» davant l'independentisme català

El president de Cantàbria considera que «caldrà arreglar-ho parlant», però sempre tenint clar que «s’ha de complir la Llei»

revilla
Revilla en una imatge d'arxiu | Cedida

El president de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla, ha aprofitat el marc d’un discurs que ha proferit amb motiu del Dia de Cantàbria per donar el seu punt de vista sobre el procés sobiranista català. Així doncs, el polític creu que Pedro Sánchez és «tan espanyol com jo» i que «no afluixarà» davant les aspiracions sobiranistes de la Generalitat.

«No ens podem saltar la Llei, la Constitució s’ha de complir»

Amb tot, el president càntabre considera que les Administracions han de «parlar, dialogar i rebre als seus representats» per tal de solucionar el problema. D’aquesta manera mostra que ell veuria amb bons ulls que l’executiu socialista es reunís amb Quim Torra, «encara que sigui per llegir-li la cartilla i recordar-li que s’ha de complir la Llei».

En aquest sentit, ha posat èmfasi en el fet que «no ens podem saltar la Llei, ni ells ni ningú, que hi ha una Constitució que s’ha de complir». Però no és l’única referència que ha fet al procés sobiranista català. I és que Revilla confia que la figura de Sánchez pugui solucionar la problemàtica, i ha manifestat la importància d’acabar una crisi que «té farts» a molts catalans, sobretot pel que fa a «banderes, pintades i creus a la platja».

El polític creu que a Cantàbria «no ens considerem més que ningú»

Tot seguit ha aprofitat aquestes declaracions per dur a terme una comparativa entre Catalunya i Cantàbria, la comunitat presidida per ell, fent al·lusió al seu compromís amb la ‘marca Espanya’ amb les següents paraules: «No ens considerem més que ningú i som profundament amants d’aquesta pàtria comuna que ens aixopluga».

Revilla ha prosseguit explicant que «a Cantàbria tenim molt clar allò que som i on volem estar, que és a Espanya, i a Europa també, i també a aquells països de parla hispana», comentava el polític del Partit Regionalista, que no volia deixar ningú apartat de la seva enumeració.

Segons el president, Cantàbria és un model de comunitat autònoma «ideal»

Així doncs, ha contraposat les societats càntabra i catalana, considerant que la «dualitat» de la seva comunitat és la que permet projectar «una terra acollidora que rep a tothom amb els braços oberts», i que esdevé un model a «imitar».

A més, ha destacat la història de Cantàbria i ha expressat que algú que no reivindica la història i els costums de la seva terra és «com si va sense carnet d’identitat». En aquest sentit, ha manifestat l’obligació de «transmetre-la als nostres fills i néts», per tal d’aconseguir que «no es perdi la cultura amb majúscules, la cultura popular».  


Comentaris

envia el comentari