Joan Rigol parla sobre Jordi Pujol: «No sospitàvem res, mai duia un euro a la butxaca»

L’expresident del Parlament assegura que no es podria pensar en independència sense el seu llegat

Joan Rigol va ser president del Parlament entre 1999 i 2003
Joan Rigol va ser president del Parlament entre 1999 i 2003 | CatalunyaDiari.cat

Joan Rigol, conseller en diferents governs de Jordi Pujol i president del Parlament entre 1999 i 2003, ha parlat en una entrevista sobre l'actualitat política a Catalunya i també ha repassat la seva trajectòria en els diversos càrrecs polítics que ha ocupat al llarg dels anys.

En aquest sentit, ha volgut destacar la figura de Jordi Pujol en la seva vida: «El que jo puc dir és que li estic agraït. M'ha permès projectar-me amb les responsabilitats que em va donar. Després he vist les mancances del seu entorn, però quan molta gent hi va marcar distància, jo vaig fer-li costat».

Sobre els possibles negocis de l'entorn de l'expresident i la fortuna a Andorra, assegura que mai van arribar a sospitar res. «Teníem el testimoni que el president Pujol no duia materialment un duro a la butxaca. Quan anava a fer un cafè al bar del Parlament, li havies de pagar tu perquè ell no duia diners. Mai va voler entrar en el món de la jet-set. Aquest era l'esquema mental que teníem d'ell», explica.

Sense Pujol no es podria pensar en independència

Més enllà dels seus problemes judicials, Rigol ha volgut ressaltar la importància del llegat de Pujol, ja que, segons ell, no es podria pensar en la independència sense tot el que va fer l'expresident de la Generalitat: «Estem on estem perquè abans hi ha hagut 23 anys d'afirmació del nacionalisme».

«Pujol és qui anava a Santa Coloma de Gramenet i després estava amb empresaris. Va fer possible imaginar-se una determinada Catalunya. Només podrem ser més que una comunitat autònoma en complicitat amb la societat civil, i això ha estat possible gràcies als governs del president Pujol», insisteix.

Jordi Pujol i Joan Rigol conversant al Parlament de Catalunya
Jordi Pujol i Joan Rigol conversant al Parlament de Catalunya | CatalunyaDiari.cat

De fet, l'expresident del Parlament arriba a posar en dubte que els pactes de govern amb el PP hagin valgut la pena, tot i que recalca que van arribar a ser beneficiosos per una futura República Catalana: «Gràcies als pactes vam aconseguir consolidar el que ara en diríem estructures d'estat: TV3, l'escola i els Mossos d'Esquadra. Ens imaginem la situació actual amb el 155 sense aquestes institucions?».


Comentaris

envia el comentari