Ripollès i Osona es lleven amb pancartes de 'Desobeïm la JEC' als ajuntaments

Els consistoris han retirat el missatge i han desvinculat l'equip de govern de l'acció

Campdevànol
Campdevànol s'ha llevat amb una pancarta de desobediència a la JEC   | Twitter

Eleccions generals al caure i, en plena jornada de reflexió arreu del país, alguns pobles de Catalunya es lleven amb missatges de desobediència a la Junta Electoral espanyola. Les façanes d'alguns ajuntaments del Ripollès i Osona han lluït de bon matí una pancarta amb el missatge 'Desobeïm la JEC', acompanyant els llaços grocs i els cartells en suport a la llibertat dels presos catalans. 

És el cas de Campdevànol, al Ripollès, on poques hores després s'ha retirat la pancarta. Joan Manso, alcalde del municipi, ha volgut aclarir que el consistori es desvinculava de l'acció. L'equip de govern de Ripoll, on aquest passat divendres va aparèixer una pancarta semblant, també es va deslligar de l'atac a la JEC. I a Ribes de Freser també han pogut capturar la imatge abans que es retirés el missatge. Tots tres ajuntaments, però, mantenen lemes de 'llibertat' i 'democràcia' al capdavant dels edificis.

La desobediència també ha fet acte de presència a Osona, on el missatge 'Desobeïm la JEC' acompanyava els llaços grocs en localitats com Manlleu o Folgueroles. En aquesta última, precisament, la pancarta ha desaparegut però immediatament se n'hi ha pogut veure una altra que la substituïa, amb l'irònic missatge de 'Tu ja m'entens', recordant les imaginatives estratègies de municipis com el Port de la Selva, a l'Empordà, que va canviar el lema 'Llibertat presos polítics' per un altre que demanava 'Llibertat per als peixos pacífics', tot evitant discrepàncies amb la JEC.


Comentaris

envia el comentari