Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Rivera s'obre a l'abstenció per investir Sánchez en el cas que C's no sumi amb el PP

Rivera, disposat a abstenir-se per investir Sánchez si C's no suma amb el PP

El líder del partit taronja vol ser un president «sense ideologia» que «no molesti» els ciutadans

Rivera s'obre a l'abstenció per investir Sánchez en el cas que C's no sumi amb el PP
Rivera s'obre a l'abstenció per investir Sánchez en el cas que C's no sumi amb el PP | Cedida

El líder de C's, Albert Rivera, ha defensat que, si no aconsegueix formar govern amb el PP, tant ell com Pablo Casado haurien de «buscar mecanismes sensats» des de l'oposició per permetre un govern de Pedro Sánchez.

«No m'agrada Sánchez però crec que si els ciutadans no m'escullen a mi o a Casado, o a tots dos per formar una coalició, allò sensat és que no podem portar aquest país a terceres, o quartes, o cinquenes eleccions», ha argumentat el president del partit taronja aquest dimecres al matí en una entrevista a la Cope, preguntat per una possible abstenció per investir el candidat socialista si no suma amb el PP.

Tanmateix, des de C's asseguren que no es tractaria d'un xec en blanc però defensen que cal evitar que el PSOE pacti amb Podem i els nacionalistes en aquest «moment excepcional» i Rivera s'ha mostrat disposat, fins i tot, a  pactar uns pressupostos amb Sánchez per garantir la governabilitat.

Albert Rivera al debat
Rivera es vol convertir en un president «sense ideologia» | TVE

Un president «sense ideologia»

El líder de C's assegurava en un acte a València, que el seu objectiu és  arribar a ser un president «sense ideologia», és a dir, un president que assumeixi un paper «d'àrbitre» per  aplicar una política «amb sentit comú» i que «no molesti» els ciutadans.  És per això, que Rivera ha insistit que el seu objectiu segueix sent «fer fora Sánchez» i governar amb el PP. 

El líder de C's ha dit que cal formar un «govern alternatiu» a Sánchez que sigui «sensat i moderat» però si no hi ha suma,  cal que PP i C's estiguin forts des de l'oposició per «moderar les lleis». En aquest sentit, el líder de C's ha fet una crida als votants socialistes «moderats» perquè apostin pel partit taronja i evitar que Sánchez pacti amb Torra.

«Crec que és molt millor un acord amb C's i el PP per posar en marxa aquest país que  no un acord amb Podem portant l'economia i Torra la política nacional», ha dit. Segons Rivera, caldria fer una «oposició d'Estat» de la mà dels populars i pactar amb Sánchez uns pressupostos perquè no els faci Podem i acordar mesures per garantir la unitat d'Espanya. «Cal buscar fórmules, sigui des del govern o des de l'oposició perquè  aquest país es posi en marxa», ha remarcat.

També et pot interessar...