Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Rivera, sobre Vic: «Si l’estat desapareix, alguns fan justícia pel seu compte»

El líder de Ciutadans s'ha referit a la polèmica assegurant que Pedro Sánchez «és el responsable de tot el que passi a Catalunya»
Albert Rivera, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

Dia de reaccions a l’acció del conductor que ahir va envestir diverses creus grogues a la plaça Major de Vic. Si bé és cert que tot plegat va generar gran controvèrsia a la ciutat osonenca i van ser  molts els qui van optar per dir-hi la seva, ara ha estat Albert Rivera qui també ha volgut referir-se al succés.

 

El president de Ciutadans, doncs, ha al·legat que si l’estat «desapareix» de Catalunya alguns «fan justícia pel seu compte». Rivera, de fet, ha culpat Pedro Sánchez perquè, segons ell, el president espanyol «és el responsable de tot el que passi a Catalunya, i també d’aquestes situacions desagradables».

 

Rivera: «Alguns fan justícia pel seu compte»

«Perquè ningú faci justícia pel seu compte ni se li acudeixi intentar fer allò que no fa l'estat, l’estat ha d'actuar», ha comentat el mateix Albert Rivera mentre, en una clara al·lusió al president espanyol, Pedro Sánchez, ha comentat: «Si desapareix, no protegeix i no fa complir la llei, correm el risc que es trenqui la convivència».

 

Amb Pedro Sánchez com a blanc de les seves crítiques, finalment, Rivera no s’ha estat de res per comentar que si el president espanyol continua «mirant a un altres costat, enlloc de fer complir la llei» —com quan el sobiranisme «ocupi l’espai públic», com considera que va ocórrer a Vic—aquest «serà el responsable de tot el que passi a Catalunya».

 

 

Per això mateix, la proposta de Rivera rau en actuar a Catalunya: «El que ha de fer és actuar i si això implica que no pot estar de lloguer a la Moncloa, que ho assumeixi, perquè estar pagant el lloguer a Torra, a Rufiàn, a Puigdemont i a Iglesias té un cost».

 

L’independentisme no es rendirà, segons Rivera

Finalment, després de la reunió de l’executiva de Ciutadans, el president i màxim responsable de la formació taronja ha augurat que l’independentisme no donarà el seu braç a tòrcer, sobretot després que Carles Puigdemont triomfés a la passada assembla del PDeCAT.

 

«Continuaran desafiant l’ordre constitucional», ha comentat Albert Rivera en ser preguntat pel seu pronòstic després que Pablo Llarena retirés les euroordres i Carles Puigdemont sortís victoriós de la passada assemblea de la seva formació.

 

Albert Rivera, al Congrés dels Diputats espanyol | CatalunyaDiari.cat

 

 

Albiol veu «comprensible» l’atac a les creus grogues de Vic

Xavier García Albiol també s'ha referit avui a la polèmica del passat diumenge a Vic assegurant: «Sense compartir-ho, puc arribar a entendre-ho. No ho comparteixo però sí que puc entendre que la gent estigui farta», ha afirmat.

 

Albiol considera que plantar creus grogues en espais públics com si fos un «cementiri» és una «coacció a la resta de ciutadans» que no són independentistes i que per això l'acció és «comprensible»

Comentaris