Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Albert Rivera estaria vivint la seva nova vida: dedicat a la família i escrivint un nou llibre

Rivera es distancia del suport d'Inés Arrimadas a la pròrroga de l'estat d'alarma

L'expresident de Ciutadans ha compartit a les xarxes socials un article crític amb la decisió de la líder taronja

Albert Rivera estaria vivint la seva nova vida: dedicat a la família i escrivint un nou llibre
Albert Rivera no comparteix la decisió d'Inés Arrimadas de donar suport a la pròrroga de l'estat d'alarma | Twitter (@albert_rivera)

L'expresident de Ciutadans, Albert Rivera, ha marcat distància amb la decisió de la seva successora, Inés Arrimadas, de donar suport a la pròrroga de l'estat d'alarma. Ho ha fet recomanant una tribuna d'opinió del catedràtic de Dret Administratiu, Andrés Betancor, publicada al diari 'El Mundo', en què es mostra crític amb la decisió d'Arrimadas.

Rivera n'ha destacat que la defensa que fa el govern espanyol de l'estat d'alarma és «una situació d'anormalitat institucional, de restricció generalitzada dels drets fins a extrems insuportables, sense sosteniment suficient a la legalitat constitucional». Cal recordar que Albert Rivera va ser de les primeres veus a demanar que s'apliqués l'estat d'alarma per fer front al coronavirus.

Lorena Roldán no valora l'opinió de Rivera

La portaveu del partit taronja a Catalunya, Lorena Roldán, no ha volgut entrar a valorar l'opinió de Rivera. En una roda de premsa telemàtica aquest dijous, ha assegurat que el 'sí' de Ciutadans a perllongar l'estat d'alarma es va decidir «des de la responsabilitat, actuant amb consciència i pensant en els interessos de la ciutadania per davant de tot». «Crec que no ens podem permetre ara entrar en disputes que no aporten absolutament res», ha afegit la dirigent, que ha subratllat que el suport al govern espanyol ha estat «puntual, limitat a aquests 15 dies».

Rivera no ha estat l'única veu de Ciutadans a qui no ha agradat l'acostament d'Arrimadas a l'executiu de Pedro Sánchez. El vot favorable a allargar l'estat d'alarma també ha valgut la baixa de dues destacades figures del partit a Catalunya: Juan Carlos Girauta, que va ser diputat al Congrés, i Carina Mejías, que va passar pel Parlament, l'Ajuntament de Barcelona i la cambra baixa espanyola.