Albert Rivera diu «nazi» a Quim Torra durant el debat de TVE

El president de la Generalitat no ha descartat prendre accions legals

Albert rivera
Albert Rivera ha qualificat de «nazi» durant el debat electoral de RTVE | RTVE

Quim Torra s'ha convertit en protagonista involuntari del debat a quatre per a les eleccions del 28-A de TVE quan, enmig del bloc dedicat als pactes postelectorals, Albert Rivera l'ha titllat de «nazi». El líder de Ciutadans estava dient a Pedro Sánchez que es penedia d'haver pactat amb algú que després pactaria amb Torra quan ha fet aquest qualificatiu al president de la Generalitat. Tot seguit ha rectificat per passar-lo a considerar totalitari i finalment xenòfob.

Torra, que estava comentant el debat a través de Twitter, ha reaccionat a la desqualificació demanant que s'acabin els insults i afirmant que no descarta prendre mesures legals davant les paraules de Rivera

El possible indult als independentistes centra el bloc sobre Catalunya

Els dos candidats del PP i C's, Pablo Casado i Rivera, han volgut pressionar al president espanyol amb un possible indult als polítics independentistes jutjats al Tribunal Suprem. El líder popular demanava a Sánchez que expliqués si prendria aquesta mesura o no. Per la seva banda, el candidat taronja afirmava que Sánchez «té la paraula indult escrita al front», insistint que l'aprovarà pels «seus socis separatistes que han donat un cop d'estat».

Debat a quatre
Els quatre candidats han dedicat un bloc sencer del debat a parlar de Catalunya | TVE

Pedro Sánchez es defensava recordant que encara no hi ha una sentència ferma contra els polítics independentistes i que, per tant, «no pot haver-hi indult preventiu». Pablo Iglesias també retreia l'actitud als dos candidats de PP i C's sentenciant que semblava que creguessin que «el senyor Marchena estigués en un judici farsa». 

Sánchez insisteix que no hi haurà referèndum

Sobre el possible futur de Catalunya, el president del govern espanyol va insistir que pel seu cap no passa celebrar cap mena de referèndum. «L'independentisme sap que no hi haurà independència, no hi haurà ni referèndum», afirmava rotundament. 

Mentrestant, Rivera i Casado es reafirmaven a dir que «pactarà amb Torra i Puigdemont» o que «els 'batasunos' i els independentistes» estan representants per Sánchez en el debat. Pablo Iglesias mostrava la cara més reconciliadora fent una crida a reconèixer l'Espanya plurinacional i a recuperar la convivència sense agressivitat, demanant: «Menys crits i menys insults».


Comentaris

envia el comentari