Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Rivera

Rivera creu que amb l'exhumació de Franco, Sánchez vol «dividir-nos entre vermells i blaus»

El líder de C's diu que a «molts espanyols» no els importa on estiguin les restes del dictador

Rivera
Albert Rivera afirmat que a «molts espanyols» no els importa on estigui enterrat Franco | Catalunya Diari

 

El president de C's, Albert Rivera ha afirmat que a «molts espanyols» no els importa on estigui enterrat Francisco Franco i ho ha considerat un tema del passat. «Afortunadament, la dictadura de Franco va acabar fa 44 anys», ha piulat aquest dimarts a Twitter en reacció a la decisió del Tribunal Suprem d'avalar l'exhumació del dictador.

Rivera ha dit que  prefereix «unir els ciutadans i fer reformes de futur» en lloc de plantejar l'exhumació del dictador. El president de la formació taronja ha criticat la gestió del president del govern espanyol de l'exhumació de Franco: «Fa un any que Sánchez juga amb els seus ossos per dividir-nos en vermells i blaus» ha etzibat.

Rufián també ha volgut donar la seva opinió

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián,  ha dit que «ja tocava» exhumar Francisco Franco del Valle de los Caídos però ha criticat que «arribi tan tard», després de 40 anys de democràcia. El diputat republicà ha argumentat en una atenció als mitjans aquest dimarts al Congrés que  el franquisme no són només unes restes mortals i ha dit que cal treure el franquisme de «segons quins partits, posicionaments o institucions de l'Estat», que el porten «intrínsec».

També ha dit que cal treure d'una vegada per totes de les cunetes les víctimes de la Guerra Civil. Sobre la reinhumació de Franco al panteó de titularitat pública al cementiri de Mingorrubio, a El Pardo, Rufián ha opinat que no se l'hauria d'enterrar en un espai públic i que és la família qui s'hauria de fer càrrec de les despeses de la reinhumació.

Al seu Twitter també ha aprofitat per comentar aquest fet, i ha sentenciat: «Alguns estan reaccionant al fet de treure a Franco del Valle com si se l'anés a enterrar a la fossa comuna d'una cuneta que els seus no trobaran mai més. Tampoc és això», fent una clara referència a les víctimes del franquisme.

També et pot interessar...