Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Albert Rivera

Albert Rivera podria perdre 40 escons en les eleccions del 10-N

La crisi a Catalunya passa també factura a Sánchez i dóna ales al PP, principal beneficiat de la desfeta de Cs

Albert Rivera
Albert Rivera podria perdre 40 escons en les eleccions del 10-N | Antena 3

Tot i que la sentència del procés i els esdeveniments a Catalunya han estat el principal focus mediàtic de la setmana passada, una altra realitat s'ha fet palesa arran de les diverses enquestes electorals publicades en diferents mitjans espanyols: Albert Rivera hauria perdut el seu espai polític. El líder del partit taronja podria patir una impressionant patacada en les pròximes eleccions al Congrés dels Diputats, arribant a perdre la meitat dels vots i fins a 40 escons.

D'altra banda, també es compliquen les coses per als socialistes. La jugada d'una nova convocatòria d'eleccions que inicialment interessava a Pedro Sánchez, a hores d'ara només els portaria a, com a molt, repetir resultats i amb moltes possibilitats de perdre algun vot i escó pel camí. Un fet que l'obligaria a triar entre l'independentisme o el PP per a governar.

Pel que fa al líder de Podemos, Pablo Iglesias, patiria directament l'escisió de Más País d'Errejón, els vots i escons del qual, sortirien directament de la formació morada.

Enquesta Electoral 10-N a Espanya
Albert Rivera podria perdre 40 escons en les eleccions del 10-N | GAD3 - ABC

PP i Vox els gran beneficiats

El Partit Popular de Casado seria el gran beneficiat de les noves eleccions,  recuperant la seva hegemonia a la dreta i situant-se com un possible candidat a la presidència del govern. Segons les enquestes, el PP absorbiria els vots que perdria Ciutadans, de tal manera que se situaria per sobre dels 100 escons, trepitjant els talons a Sánchez i situant de nou el bipartidisme com a hegemònic a l'Estat.

Mentre que la ultradreta de Vox, seguiria a l'alça, superant Podemos i situant-se com a tercera força del país, amb més de 30 escons.

ERC s'imposa còmodament a Catalunya

Pel que fa als partits catalans, ERC es consolida com a primera força del país, per davant d'un PSC fort, si bé amb una mica menys de suport que en les darreres eleccions i amb els Comuns i Junts per Catalunya perdent forces lleugerament, però sense patir un gran declivi.

Tanmateix, l'aparició de  la CUP, a qui les enquestes donen tan sols un diputat, com a Más País, és una incògnita per les característiques del seu electorat, poc habitual de les eleccions generals espanyoles però que es pot veure beneficiada per la inacció de la resta de partits independentistes davant la sentència del procés i la brutalitat policial viscuda els darrers dies a Catalunya.

Enquesta Electoral 10-N a Catalunya
ERC s'imposaria a Catalunya, amb la incògnita de la irrupció de la CUP | NC Report - La Razón

També et pot interessar...