Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sánchez ha tornat a mostrar la seva negativa davant el diàleg independentista

Rivera tanca la porta a l'abstenció i emplaça Sánchez a pactar amb Podem

El líder de C's nega que la seva formació participa de cap acord de govern amb Vox a la Comunitat de Madrid

Pedro Sánchez ha tornat a mostrar la seva negativa davant el diàleg independentista
Albert Rivera, ha tancat la porta aquest dimarts a l’abstenció del seu partit per facilitar la investidura de Pedro Sánchez | CatalunyaDiari.cat

 

El líder de C's, Albert Rivera, ha tancat la porta aquest dimarts a l’abstenció del seu partit per facilitar la investidura de Pedro Sánchez, i ha emplaçat el secretari general dels socialistes espanyols a buscar acords amb Podem i els nacionalistes catalans i bascos.

En declaracions al Congrés després de la reunió que tots dos han mantingut durant 40 minuts, ha afirmat que la seva formació farà una oposició «ferma». «Entenc que a partir d’aquesta reunió té sentit que parli amb Podem o els seus socis nacionalistes» i que «es posi en marxa la legislatura», ha dit, perquè «Sánchez ara té l’obligació de negociar un govern i dir als espanyols quan serà la investidura».

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

Imatge arxiu Albert Rivera
Albert Rivera ha assegurat que no ha fet cap acord amb VOX per Madrid | CEDIDA

 

Rivera ha negat cap acord amb VOX

A la roda de premsa Rivera ha justificat el fet que la seva formació hagi tancat una entesa amb el PP a la Comunitat de Madrid per facilitar que VOX fos present a la Mesa de l’Assemblea de Madrid i no, en canvi, Mas Madrid.

Malgrat tot, ha negat que existeixi cap mena d’acord amb VOX perquè la formació de Santiago Abascal entri al govern de la Comunitat, i ha afirmat que si el PP ha signat un acord en aquesta direcció –tal com ha afirmat la candidata del partit d’extrema dreta, Pilar Monasterio- haurà de ser el PP qui expliqui els motius.  C's, ha insistit, té un «mandat clar» de no conformar governs amb VOX, «i això és el que estem fent». 

Aragonès a Sánchez: «Se li han acabat les excuses»

El vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, va afirmar la passada setmana que al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, «se li han acabat les excuses» per trobar una «sortida dialogada i democràtica» al conflicte català i «començar un diàleg que és inevitable».

En declaracions des de l'Aplec del Cargol, el vicepresident va reaccionar així al fet que en la clausura de la 35a edició de les jornades del Cercle d'Economia de Sitges no es referís a la situació política catalana ni respongués a la proposta que havia fet el vicepresident català el dia abans davant el mateix auditori de recuperar el Pacte de Pedralbes. Aragonès ha assenyalat que Sánchez té la «predisposició de l'independentisme català» i les «majories al Congrés» i li ha reclamat «anar per feina».

També et pot interessar...