Roger Torrent convoca el ple d'investidura el 30 de gener

El president del Parlament ho ha determinat aquest dijous

Roger Torrent ha convocat, finalment, el ple d'investidura el pròxim dimarts 30 de gener a les 15 hores. El nou president del Parlament de Catalunya  va proposar com a candidat l'expresident Carles Puigdemont, sense donar massa detalls sobre els passos a seguir, tenint en compte l'informe negatiu dels lletrats de la cambra i la impugnació que el govern espanyol ha presentat al Tribunal Constitucional en contra de la proposta.

Incògnita Puigdemont 

A només cinc dies per a la jornada d'investidura a la càmera catalana, encara falta per saber si Puigdemont se la jugarà i es personarà al Parlament. De fet, el gironí seria detingut només entrar en territori espanyol, tal com va afirmar ahir el ministre de defensa, José Ignacio Zoido.  

De fet, va ser el mateix Zoido —encarregat de traçar el camí policial el dia 1 d'octubre, qui va afirmar que la Guàrdia Civil controlava escrupolosament les fronteres del país per evitar, precisament, que Puigdemont pogués entrar impunement a la península. «Procurarem que Puigdemont no pugui entrar a Espanya ni dins del maleter d'un cotxe», va remarcar ahir el ministre en declaracions a 'Espejo Público' d'Antena 3. 

S'evidencia, doncs, la següent hipòtesi. Segons la qual, no se sap encara si Puigdemont es farà l'orni i compareixerà al Parlament de Catalunya o si, per contra, optarà per l'opció telemàtica.

Primera imatge del president Torrent, al Parlament de Catalunya.
Roger Torrent, al Parlament de Catalunya, impulsor de la jornada d'investidura | delCamp.cat

 

Imatge d'arxiu del Parlament de Catalunya
Imatge d'arxiu del Parlament de Catalunya | cedida

 

Una sola jornada 

Malgrat que encara no ho ha especificat ell mateix. 'Catalunya Ràdio' va avançar que la intenció és que la Taula d'investidura es resolgui en un únic dia. Voldrien doncs, segons el mitjà citat, que el procés s'accelerés i fos el més ràpid possible. Tot i això, la gran incògnita del pròxim dia 30 de gener serà la forma com exerciran el seu dret a vot els diputats que són a Brussel·les.


Comentaris

envia el comentari