Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Laura Borràs, en un míting de Junts per Catalunya amb Quim Torra i Carles Puigdemont.

Un excandidat de JxCat carrega contra el partit de Puigdemont: «Falta de solidaritat»

La formació de Roger Español només es podrà presentar per la circumscripció de Tarragona

Laura Borràs, en un míting de Junts per Catalunya amb Quim Torra i Carles Puigdemont.
Roger Español ha carregat contra JxCat, a qui ha acusat de «falta de solidaritat». | ACN

Crítica contundent des de l'òrbita de l'independentisme més abrandat cap a Junts per Catalunya. L'activista Roger Español, que va perdre un ull per l'impacte d'una bala de goma a Barcelona el dia del referèndum de l'1 d'octubre de 2017, ha carregat contra la formació que presideix Carles Puigdemont, de la qual va ser cap de llista al Senat a les eleccions generals del mes de novembre de 2019.

Només es podran presentar per Tarragona, però sense les sigles de la Coalició de Represaliades

Español havia de ser el candidat a la presidència de la Generalitat de Coalició de Represaliades, un espai polític format per dues formacions, l'Assemblea de Represaliades i el Moviment Corrent Roig. És un de la desena de micropartits en què es troba atomitzat l'independentisme unilateral actualment. La Coalició de Represaliades, però, ha quedat fora de la cursa electoral ja que no ha assolit les signatures necessàries per presentar-se a les circumscripcions de Barcelona, Lleida i Girona.

En canvi, sí que es podrà presentar per Tarragona, on ho farà sota les sigles del Moviment Corrent Roig, ja que el representant de l'Assemblea de Represaliades ha abandonat la candidatura.

Crítiques a Junts per Catalunya per «falta de solidaritat»

En qualsevol cas, la manca d'avals relega la Coalició de Represaliades a un paper que, si ja presentant-se arreu de Catalunya havia de ser testimonial, ara és del tot insignificant. De fet, Español, que havia de liderar la candidatura per Barcelona, ha passat a ser el número 2 per Tarragona, que és l'única llista que podrà presentar. Aquesta manca de signatures ha generat malestar a les files de la Coalició de Represaliades, que n'ha culpat, almenys parcialment, Junts per Catalunya.

El moviment liderat per Roger Español, al capdavall excandidat del partit de Puigdemont al Senat, ha assenyalat «falta de solidaritat» per part de Junts, per haver recollit «milers i milers de firmes que els sobraven, impedint així que aquestes firmes les poguessin recollir altres candidatures». Cal recordar que el partit de Puigdemont va superar amb escreix les signatures exigides (unes 5.000), i en va presentar fins a 52.000. Aquesta xifra ha indignat la Coalició de Represaliades de Roger Español, que ha criticat Junts per Catalunya aquest dimecres, 13 de gener, a través d'un comunicat.

Vox, FNC, PNC, JxCat i Primàries assoleixen els avals necessaris per presentar-se

D'aquesta manera, doncs, la Coalició de Represaliades queda fora de les eleccions al Parlament de Catalunya excepte a la circumscripció de Tarragona —sota el nom del Moviment Corrent Roig—. En canvi, sí que han assolit els avals necessaris per presentar-se per les quatre demarcacions altres formacions extraparlamentàries a banda de Junts per Catalunya: es tracta de Primàries per la Independència de Catalunya, que presenta Laura Ormella com a candidata a la presidència de la Generalitat; el Front Nacionalista de Catalunya, amb Albert Pont com a cap de llista; Vox, amb Ignacio Garriga al capdavant; i el Partit Nacionalista de Catalunya, amb Marta Pascal com a candidata.