Roger Torrent ajorna la investidura de Puigdemont sense consultar-ho amb JxCAT ni la mesa

El president del Parlament català ha ajornat aquest matí la investidura de Carles Puigdemont

Roger Torrent durant la sessió del 17 de gener
Roger Torrent durant la sessió del 17 de gener | CatalunyaDiari.cat

 

 Roger Torrent sembla haver entonat el 'jingle' nadalenc de «jo passo» i hauria pres la determinació d’ajornar la investidura de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat sense haver-ho consultat ni amb Junts per Catalunya, la CUP ni amb la mesa del Parlament.

L’ajorna però no la suspèn. És una de les notícies de la compareixença del nou president del Parlament, Roger Torrent, ja que darrerament s’havia especulat amb què aquest podia optar per suspendre el ple.

Decisió unilateral

Roger Torrent ha tirat pel dret i ha optat per ajornar el ple sense consultar-ho prèviament amb les col·lisions polítiques implicades. De fet, algunes de les persones del Parlament afirmen que les cares dels diputats de la CUPmostraven unaclara disconformitat amb la declaració del de Sarrià de Ter.

La mesa del Parlament, a part, es troba a hores d’ara reunida i, paral·lelament, els partits sobiranistes —Junts per Catalunya, CUP i Esquerra Republicana— porten tot el matí debatent sobre la hipotètica sessió d’investidura.

Un matí agitat

És, sense cap mena de dubte, un dels matins més agitats del que portem de mes. Després que a primera hora d'aquest matí es confirmés que Junts per Catalunya, Esquerra Republicana i la CUP havien arribat a un acord per a la investidura —quelcom que significava que el ple se celebraria encara que l'expresident Carles Puigdemont hi fos present— 'Rac1' ha negat la informació. 

Imatge de recurs del president de la Generalitat, Carles Puigdemont.
Imatge de recurs del president de la Generalitat, Carles Puigdemont. | CatalunyaDiari.cat

 

Després, el programa radiofònic líder a la franja matinal, 'El món a Rac1', afirma que Junts per Catalunya, Esquerra i la CUP haurien desmentit un acord per investir Carles Puigdemont per via telemàtica.

La confusió, però, s'ha apoderat de la política catalana quan Francesc de Dalmases, de Junts per Catalunya, ha explicat que hi havia un acord entre les col·lisions independentistes per a la investidura.


Comentaris

envia el comentari