rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

Roger Torrent ajorna el ple d'investidura de Sànchez previst per aquest divendres

El jutge Llarena ha decidit que el candidat no podia assistir a la sessió
Roger Torrent, President del Parlament de Catalunya | CatalunyaDiari.cat

 

El president del Parlament, Roger Torrent, ha ajornat el ple d'investidura de Jordi Sànchez previst per aquest divendres després que aquest dijous el jutge del Tribunal Suprem hagi denegat la llibertat al candidat de JxCAT per assistir a la sessió plenària que l’hauria pogut convertit en president.

 

A canvi, el president reunirà de forma extraordinària divendres al matí la Mesa del Parlament amb la intenció d’impulsar una querella per prevaricació contra Llarena pel veto a Sánchez, apel·lant a la vulneració dels drets polítics del candidat. Si tot va tal i com s’ha previst, la Mesa aprovarà, a proposta de Torrent, presentar la querella i s’encarregarà preparar-la tan bon punt se celebri la Mesa. 

Llarena veu risc de reiteració delictiva

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha tornat a rebutjar per segona vegada l'excarceració o la concessió d'un permís penitenciari perquè Jordi Sànchez pugui anar a una sessió d'investidura.

 

El magistrat s'ha oposat a la petició que va presentar la defensa del candidat de Junts per Catalunya aquest dimarts reiterant que existeix risc de reiteració delictiva. El jutge de l'alt tribunal també rebutja la possibilitat proposada per Sànchez de ser investit per videoconferència.

Sànchez, candidat per segona vegada

Torrent va proposar Sànchez com a candidat el passat dissabte 7 d'abril després de realitzar una nova ronda de consultes entre els grups parlamentaris. El dilluns 9 d'abril va convocar el ple i va demanar a Pablo Llarena que prengués les «mesures necessàries que garantissin el dret de Sànchez a participar en la investidura, en compliment amb la resolució del Comitè de Drets Humans de les Nacions Unides del 23 de març, que insta l'Estat espanyol a prendre totes les mesures necessàries».

 

No obstant això, el magistrat del Tribunal Suprem ha rebutjat la seva petició i la celebració del ple ha quedat ajornada de moment. Ara, els grups parlamentaris hauran de decidir si proposen un altre candidat o mantenen la proposta de Jordi Sànchez. Si abans del 22 de maig no hi ha president de la Generalitat, expirarà el temps previst per la llei i es convocarien automàticament noves eleccions al Parlament.

 

Comentaris