Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president del Parlament, Roger Torrent.

Roger Torrent anuncia mesures legals contra el govern espanyol per espionatge

El govern espanyol es renta les mans davant d'aquest cas

El president del Parlament, Roger Torrent.
Roger Torrent va ser víctima d'un cas d'espionatge l'any 2019 | ACN

El president del  Parlament de Catalunya, Roger Torrent, va ser víctima d'un cas d'espionatge l'any 2019. A través del programa Pegasus, al que només hi tenen accés els governs i les Forces i Cossos de Seguretat, van poder escoltar les converses, llegir els missatges, accedir a la memòria del telèfon, fer captures de pantalla i fins i tot controlar la càmera  i el micròfon  del mòbil del president. Aquest dimarts, Torrent ha anunciat que emprendrà «totes les accions polítiques i legals que siguin necessàries». 

«Arribarem fins al final»

Aquest mateix dimarts, a través d'una declaració institucional, el president ha volgut manifestar que «és impropi d'una democràcia que els aparells de l'Estat espiïn de forma il·legal  als adversaris polítics. L'espionatge al qual he estat sotmès vulnera el meu dret a la intimitat, el dret al secret de les comunicacions i el dret a poder desenvolupar un projecte polític  sense intromissions il·legítimes». 

És per aquest motiu que Roger Torrent ha expressat que «arribarem fins al final perquè s'aclareixi tot. Arribarem fins al final perquè s'aclareixi la veritat. Arribarem fins al final perquè s'aclareixi aquest cas». «No podem normalitzar que s'espiï la dissidència política i es facin escoltes  per criminalitzar un moviment pacífic i democràtic. Anirem fins al final per esclarir tota la veritat, és una exigència democràtica», deia per concloure el president al seu perfil de Twitter. 

El govern espanyol es renta les mans

La portaveu del govern, María Jesús Montero, s'ha volgut pronunciar respecte a aquest assumpte assegurant que «el governno té constància que el president del Parlament hagi estat víctima d'un hackeig al seu mòbil». Montero manifestava que, en tot cas, ho denunciï davant dels tribunals, però que ells no hi tenen res a fer. 

«El govern espanyol no pot aportar informació respecte d'aquesta qüestió. Cal operar com cada cop que es produeix una sospita, dirigint una denúncia  perquè s'investigui», ha reiterat la ministra. Torrent ha qualificat els fets de «molt greus», i ha cridat el conjunt de demòcrates a preocupar-se per això i el govern espanyol a depurar responsabilitats