Roger Torrent carrega contra el «xou» d'Arrimadas a Waterloo

El president del Parlament de Catalunya ha participat en un acte polític republicà a Tarragona

Imatge del president del Parlament, Roger Torrent, en un acte polític al Pla de Santa Maria
Imatge del president del Parlament, Roger Torrent, en un acte polític al Pla de Santa Maria | ACN

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, ha lamentat que la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, hagi perdut «l'oportunitat d'asseure's» a dialogar amb l'expresident Carles Puigdemont aquest diumenge a Waterloo. En un acte polític republicà al Pla de Santa Maria, a l'Alt Camp, Torrent ha lamentat que «hi ha qui pensa més en deu segons de televisió d'avui que en els deu pròxims anys».

En aquest sentit, ha sostingut que és «responsabilitat de tots pensar en el futur dels catalans». Per això, ha reclamat diàleg per resoldre el conflicte polític que «viu» Catalunya respecte a l'Estat. Quant a la llista unitària dels partits independentistes que ha reclamat Comín, el president del Parlament ha subratllat que hi ha d'haver una «estratègia compartida» però que cada espai polític ha de maximitzar els seus vots.

Torrenc acusa Arrimadas de «voler tensar»

El president del Parlament lamenta les actituds, dinàmiques i les estratègiques del partit taronja i exigeix a la seva líder que «exerceixi» de cap de l'oposició amb propostes i «escoltant» la resta d'opcions polítiques representades en l'hemicicle. «Al Parlament volem que tothom s'hi pugui expressar lliurement i esperaríem que també fes això la senyora Arrimadas en comptes de voler tensar», ha asseverat Torrent.

Per això, el republicà ha assegurat que Arrimadas ha perdut «l'oportunitat de trucar la porta, d'asseure's, de parlar i, sobretot, de saber que és el que pensa una majoria de catalans», davant la negativa de reunir-se amb Puigdemont aquest diumenge a Bèlgica.

El viatge d'Arrimadas, un «xou»

En aquest sentit, ha qualificat de «xou» el viatge a Waterloo i li ha retret que pensi més «en deu segons de televisió d'avui que en els deu pròxims anys dels catalans». «Els ciutadans d'aquest país no es mereixen espectacles com el d'avui, tampoc actituds com les que hem vist els últims dies al Parlament sinó que es mereixen que hi hagi propostes constructives, diàleg i sobretot empaties», ha expressat Torrent.

Per aquesta raó, ha demanat «diàleg» i «responsabilitat» per part de totes les forces polítiques per treballar pel futur del país i per trobar una solució política al conflicte català. «Nosaltres volem diàleg, negociació i, per tant, no deixarem cap oportunitat per poder parlar», ha constatat. Pel que fa a la decisió d'Arrimadas de fer el salt a la política espanyola, Torrent ha manifestat el seu respecte i ha dit que es tracta d'una decisió «personal» i «lliure».

Llista unitària dels partits independentistes

Respecte a la llista unitària dels partits independentistes que ha reclamat Comín, Torrent considera que hi ha d'haver una «estratègia compartida» i «unitat estratègica» però respectant els diversos espais polítics. «Hem de fer servir aquesta ideologia, que ens diferencia i que és la riquesa del moviment republicà a Catalunya per atraure, seduir, per compartir lluites amb el grau més gran de ciutadania possible», ha assenyalat Torrent.

Per tot plegat, ha apel·lat a seguir ampliant els vots independentistes i republicans amb les diferents sigles polítiques. «Aquesta és l'estratègia que ens ha permès créixer i és la que ens permetrà guanyar», ha tancat.

Et pot interessar:


Comentaris

envia el comentari