rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Roger Torrent convoca el debat d'investidura de Jordi Sànchez per al 12 de març a les deu del matí

La notícia arriba després que el diputat de Junts per Catalunya hagi demanat la llibertat provisional per poder assistir a la sessió
Roger Torrent ha convocat el ple d'investidura de Sànchez el 12 de març a les 10.00 hores | CatalunyaDiari.cat

 

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, ha anunciat aquest dimarts la convocatòria del ple d'investidura de l'expresident de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, per al pròxim dilluns, 12 de març, a les 10.00 hores.

 

Torrent ha signat aquesta convocatòria avui al matí, després que ahir mateix hagi anunciat que proposarà com a candidat a la presidència de la Generalitat el diputat de Junts per Catalunya, una vegada realitzada la ronda de contactes amb els diferents grups parlamentaris. 

La defensa de Sànchez reclama la seva llibertat per assistir al ple

La notícia, a més ha arribat just després de saber-se que la defensa de Jordi Sànchez ha enviat un escrit al jutge Pablo Larena, on reclama la seva posada en llibertat provisional, o la concessió d'un permís especial, perquè el candidat pugui assistir al ple d'investidura. Els advocats de Sànchez, doncs, han anunciat per sorpresa la data del debat, el 12 de març, que posteriorment ha quedat confirmada amb la convocatòria oficial de Roger Torrent. 

 

Sànchez encara no té el suport necessari

Per aconseguir ser investit en la primera votació, Jordi Sànchez necessitarà el suport de la majoria absoluta de la cambra catalana, és a dir, com a mínim 68 dels 135 diputats han de votar a favor seu. Si això no passa, el diputat de Junts per Catalunya es pot a un segon debat i a una segona votació, dos dies després del primer intent. En aquest cas, ja n'hi hauria prou amb una majoria simple, és a dir, que hi hagi més vots a favor que en contra. 

 

Per ara, però, Jordi Sànchez no té el suport necessari per aconseguir superar la investidura. Ciutadans, el PSC, Catalunya en Comú i el PP ja han anunciat que votaran en contra seva, i la CUP està decidida a abstenir-se. Els únics grups que han anunciat que tenen un preacord per a la investidura són Junts per Catalunya i Esquerra Republicana. 

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris