rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Roger Torrent convoca el ple d'investidura aquest divendres a les 10.00 hores

Es durà a terme la votació per investir a Jordi Sànchez com a president de la Generalitat
Roger Torrent, en una imatge d'arxiu | Cedida

 

El president del Parlament, Roger Torrent, ha anunciat la convocatòria d’un ple d’investidura, per aquest divendres, 13 d’abril, a les 10.00 hores. En ell, es realitzarà la votació d’investidura de Jordi Sànchez, actual candidat a la presidència de la Generalitat.

 

Fonts del  Parlament han detallat que Torrent ha enviat la documentació necessària al Tribunal Suprem. En aquesta, informava sobre la convocatòria del ple, a més d'indicar a Jordi Sànchez com a candidat. D’aquesta manera, s’hauria de facilitar la investidura del possible futur president.

 

A més, el president del Parlament també ha adjuntat a la documentació pertinent la resolució del Comitè de Drets Humans de les Nacions Unides, del passat 23 de març. En aquest, es demana a l’Estat a «prendre totes les mesures necessàries» que permetin la garantia dels drets polítics de Jordi Sànchez.

Jordi Sànchez i el permís de Pablo Llarena

Jordi Sànchez, candidat a la presidència de la Generalitat | CatalunyaDiari.cat

 

Per tal de poder desenvolupar correctament la investidura de Jordi Sànchez, caldrà que el jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, doni permís al candidat per traslladar-se a l’hemicicle del Parlament. La mesura es considera complicada, pel que aquest ple no desencallar la situació.

 

No obstant això, Roger Torrent ha aprofitat l’oportunitat i ha proposat el número dos de JxCat com a candidat a la presidència. La quarta ronda de consultes de la legislatura, amb els grups parlamentaris, va servir al president del Parlament per considerar que Sànchez gaudirà del suport necessari.

 

Per la seva part, la llista liderada per Carles Puigdemont, va confirmar el canvi d’estratègia, posant sobre la taula el nom de l’expresident de l’Assemblea Nacional Catalana. L’escrit de l’Organització de les Nacions Unides, a l’estat espanyol, per garantir els drets polítics de Sànchez va ser considerat com l’element clau.

Comentaris