Roger Torrent decideix ajornar el ple d'investidura de Carles Puigdemont

S'havia de celebrar aquest dimarts

Roger Torrent ha decidit ajornar el ple d'investidura de Carles Puigdemont
Roger Torrent ha decidit ajornar el ple d'investidura de Carles Puigdemont | delCamp.cat

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, ha decidit ajornar el ple d'investidura, que tenia pensat celebrar avui. Segons ha assegurat aquest dimarts, durant una compareixença sorpresa a la cambra, no proposarà cap altre candidat a la presidència de la Generalitat que no sigui l'expresident Carles Puigdemont. 

«Aquest Parlament investirà el candidat que rebi el suport majoritari de la cambra, no el que decideixi un tribunal o un ministre a 600 quilòmetres de distància», així remarcava Torrent la seva intenció de tirar endavant la proposta d'investir Puigdemont.

Inclús, ha fet referència a Soraya Sáenz de Santamaría, afegint que ella tampoc pot decidir qui ha de ser investit. A més, ha indicat que Puigdemont «té tota la legitimitat i tot el dret de ser candidat». 

Ara esperaran a conèixer la decisió del Tribunal Constitucional que es reunirà també avui per decidir si tiren endavant o no les mesures cautelars contra la investidura. D'aquesta manera, pretenen assegurar que la celebració del ple tindrà lloc quan es pugui «assegurar un debat d'investidura efectiu i amb garanties». 

La immunitat per Puigdemont

Roger Torrent ha explicat que té «el deure de protegir la sobirania d'aquest Parlament d'ingerències i atacs antidemocràtics» i s'ha compromès a «garantir la immunitat de Puigdemont i de tots els diputats»

Torrent demana respecte 

El president de la cambra catalana ha demanat que es respecti el Parlament defensant que s'ha conformat a partir d'unes eleccions democràtiques. «El poble de Catalunya mereix un respecte», amb aquestes paraules acabava el seu últim tuit, publicat just després de la seva compareixença extraordinària. 

 

«La democràcia no se suspèn» 

Torrent ha assegurat que no se suspendria la celebració del ple d'investidura, sinó que s'ajornaria: «La voluntat majoritària dels catalans i catalanes no se suspèn». En els últims minuts, no ha parat d'actualitzar el seu Twitter «en defensa de la institució, dels diputats, dels votants i de l'essència de la democràcia». 


Comentaris

envia el comentari