rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

Roger Torrent demana a l'ONU la seva «implicació» en el cas català per buscar una «solució política»

El president del Parlament ha viatjat a Ginebra per traslladar la seva preocupació per la «vulneració» de drets fonamentals que denuncia que pateix Catalunya
El president del Parlament, Roger Torrent, a les portes de la seu de l'ONU a Ginebra, Suïssa. | CatalunyaDiari.cat

 

El president del Parlament, Roger Torrent, ha viatjat a Ginebra, a Suïssa, per reclamar a l'ONU la seva «implicació» en el cas català, segons ha explicat ell mateix aquest dimecres, 18 d'abril, davant les portes de la seu de l'organisme internacional. 

 

Torrent s'ha reunit aquest matí amb directora delegada de l'Alt Comissionat pels Drets Humans de l’ONU, Mona Rishmawi, a qui li ha fet arribar la seva preocupació per la «vulneració» de drets fonamentals que denuncia que pateix Catalunya. A més, li ha demanat estar en contacte per poder buscar una «solució política a un conflicte polític» com el de Catalunya. 

 

El president assegura que ha trobat receptivitat i interès en ella i en altres responsables d’entitats relacionades amb els Drets Humans amb els quals assegura que també s’ha vist però que no ha volgut fer públics, ja que li han reclamat «discreció».

Torrent trasllada la seva preocupació a l'ONU

Així doncs, Torrent ha acudit a Suïssa amb la voluntat de «traslladar la preocupació per la situació a Catalunya, per la vulneració de drets i llibertats fonamentals, i per demanar la implicació internacional en la defensa d’aquests drets». 

 

«És el que hem demanat i els que demanarem, i volem buscar la seva complicitat en la voluntat de generar un marc que permeti la resolució política del conflicte polític», ha afegit.

 

En aquest sentit, el president assegura que aquest missatge «s'entén» i es comprèn, defensant que «es comparteix i es genera un consens fonamental». Per aquest motiu, Torrent s'ha mostrat «molt satisfet per la gran recepció dels plantejaments, perquè s’entén el plantejament perfectament i hi ha consens en què cal una solució política». 

 

I és que segons Torrent, des de l’Alt Comissionat s’ha seguit molt la situació a Catalunya i hi ha «el consens que aquesta no és una situació d’independència sí o no, d’objectius concrets partidistes, sinó que és una qüestió de democràcia». 
 

Torrent es reunirà demà amb alts càrrecs suïssos

Tanmateix, Torrent ha avançat que entre aquest dimecres i dijous es veurà amb diputats suïssos, l’alcalde de Ginebra i grups de pressió relacionats amb els Drets Humans per parlar de Catalunya.

 

Unes reunions que s'emmarquen en la voluntat del president de denúncia del «procés de regressió i atacs contra els drets i llibertats fonamentals, els drets polítics i civils dels catalans, i que es viu particularment en el marc del Parlament». 

 

En aquest sentit, també cal recordar que aquest dimecres també s'ha conegut que el parlament suís ha avisat que no s'extradirà la secretària general d’ERC, Marta Rovira, per «motius purament polítics», després que el comitè d'Afers Exteriors de la cambra hagi examinat el seu. 

 

No obstant això, Torrent ha volgut deixar clar que el motiu del seu viatge a Ginebra no era per anar «a parlar només dels casos concrets» com el de Rovira. «Hi ha dues ciutadanes catalanes que estan en situació d’exili a Suïssa —Marta Rovira i Anna Gabriel—, però la nostra intenció és parlar en termes generals de la vulneració de drets i de la necessitat d’implicació internacional. I això és el que plantejarem als càrrecs electes suïssos amb els quals ens reunirem», ha sentenciat Torrent. 

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris