Roger Torrent demana a la Fiscalia retirar les acusacions de rebel·lió

El president del Parlament creu que la decisió dels jutges alemanys d'extradir Carles Puigdemont per malversació demostra la falsedat del relat del Ministeri Públic i de Pablo Llarena
El president del Parlament, Roger Torrent, ha instat la Fiscalia a retirar les acusacions de rebel·lió | cedida

 

Roger Torrent ha instat el Ministeri Públic, i també la nova fiscal general de l'Estat, María José Segarra, a «retirar les acusacions de rebel·lió» contra els líders del procés independentistes, després de la decisió de la Justícia alemanya d'acceptar únicament l'extradició per malversació de Carles Puigdemont.

 

El president del Parlament ha insistit que, «vist el que diuen els tribunals europeus», queda molt clar que «és imperatiu» que s'han de retirar unes acusacions «que són absolutament mentida i que no es creu ningú més que Llarena». «Té una oportunitat per demostrar que vol un diàleg franc, sincer i en termes democràtics», ha afegit el polític català.

«L'únic camí que pot tenir la Fiscalia»

Per al president del Parlament de Catalunya, la decisió d'Alemanya demostra que el relat que els partits independentistes han defensat en els darrers mesos té el suport dels tribunals internacionals.

 

«No és només que ho diem nosaltres i que els fets vagin demostrant les evidències que no hi ha delicte, és que a més ho demostren els tribunals europeus», ha dit Torrent, per afegir que «l'únic camí que pot tenir la Fiscalia, si realment vol fer justícia i ser justa, és retirar unes acusacions que no haurien d'haver existit mai». 

 

Per a Roger Torrent, la retirada de les acusacions de rebel·lió és «l'únic camí que pot tenir la Fiscalia» | cedida

 

Sobre la possibilitat que el mateix Tribunal Suprem acabi retirant l'euroordre, davant la impossibilitat de jutjat Carles Puigdemont tan sols per malversació, Roger Torrent creu que això demostraria l'artificialitat del relat «que està inventant un tribunal i que no es creu ningú».

 

«Si el jutge retira l'euroordre, suposaria el desmuntatge i l'esfondrament definitiu de tot aquest conte, aquest relat macabre que ha fet Llarena». En aquest sentit, ha indicat que això donaria «més arguments» per reclamar la llibertat dels presos i el retorn dels que són a l'estranger. 

L'independentisme, en un moment de reflexió

Amb tot, el president Roger Torrent ha admès que els independentistes es troben en un moment de reflexió, en el qual pretenen fer balanç, autocrítica, i «impuls» per seguir endavant amb el projecte. Sobre quin camí hauria d'agafar el sobiranisme, ha preferit no concretar-ho gaire, però sí que ha reclamat que es faci amb «la màxima unitat possible, que hi hagi un plantejament comú» i «grans consensos» perquè és el que «reclama legítimament la ciutadania». 

 

El president del Parlament ha admès que l'independentisme està en un moment de reflexió | cedida

 

En aquest sentit, el president del legislatiu català ha assenyalat que s'han de tenir clares «dues coses intrínsecament lligades», com són una legislatura llarga i una majoria al Parlament, a més de saber «cap a on s'ha d'anar». «Hem de saber on anem i explicar-ho, i a partir d'aquí, implementar-ho», ha conclòs.