Roger Torrent denuncia el jutge Pablo Llarena per «detenció il·legal, vulneració de drets fonamentals i prevaricació judicial»

La Mesa del Parlament va decidir emprendre accions legals contra el magistrat, per impedir el segon intent d'investir Jordi Sànchez

Roger Torrent, a l'exterior del Parlament de Catalunya
Roger Torrent, a l'exterior del Parlament de Catalunya | CatalunyaDiari.cat

El president del Parlament, Roger Torrent, ha presentat aquest divendres una denúncia contra el jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, i també contra la resta de magistrats per «detenció il·legal», «vulneració de drets fonamentals» i «prevaricació judicial». Una decisió que el president del legislatiu ha defensat durant la desena edició de la Nit de la Fundació Irla, assegurant que «en el compromís de defensar els drets polítics de tots els diputats» no tenen pensat recular «ni un mil·límetre». 

Pablo Llarena va impedir el segon intent d'investir Jordi Sànchez

La renúncia respon a l'acord que es va aconseguir a la Mesa del Parlament el passat mes d'abril quan la cambra va decidir emprendre accions penals contra el magistrat per impedir la investidura de Jordi Sànchez per segon cop. En concret, l'objectiu d'aquestes accions, tal com es va assegurar en aquell moment, era defensar «la dignitat i autonomia de la institució, la divisió de poders, i els drets dels diputats i de tots els ciutadans representats». 

Recordem que Roger Torrent es va veure obligat a suspendre la sessió d'investidura, en el que va ser el segon intent del diputat de Junts per Catalunya per arribar a la Generalitat, davant la negativa de Llarena a concedir-li la llibertat provisional perquè hi pugui assistir. En aquell moment, el Suprem va justificar la seva posició assegurant que hi havia encarta un clar risc de reiteració delictiva. 

El jutge Pablo Llarena va impedir els dos intents d'investir Jordi Sànchez president
El jutge Pablo Llarena va impedir els dos intents d'investir Jordi Sànchez president | CatalunyaDiari.cat

 

Suposat risc de reiteració delictiva

Com a arguments, Pablo Llarena va assenyalar que la candidatura de Sànchez presentava elements que apuntaven «marcadament i racionalment» que durant un hipotètic mandat seu es podria produir un «trencament de l'ordre constitucional». Dies abans, el president Roger Torrent també va amenaçar que, si finalment s'impedia la investidura de Jordi Sànchez, tal com va passar, actuaria amb «tota la contundència política i jurídica». 


Comentaris

envia el comentari