rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Roger Torrent descarta noves eleccions perquè creu que no convenen a ningú

El president del Parlament també veu amb bons ulls els intents per investir Carles Puigdemont
El president del Parlament, Roger Torrent, descarta convocar noves eleccions | Efe

 

Les formacions independentistes tenen menys d'un mes per posar-se d'acord i investir un nou Govern. El pròxim 22 de maig s'acaba el compte enrere iniciat amb la investidura fallida de Jordi Turull i, si encara no hi ha nou executiu, es convocaran automàticament noves eleccions al Parlament de Catalunya a l'estiu. Un escenari que els partits polítics sembla que no descarten, tot i que eviten parlar-ne de forma directa. 

 

Qui no ha pogut evitar pronunciar-se sobre aquesta possibilitat ha estat el president del Parlament, Roger Torrent, que ha volgut deixar clar que, per a ell, no és una opció. En una entrevista a El Punt Avui Televisió, Torrent s'ha mostrat confiat que els sobiranistes arribaran a un acord per desencallar la investidura, perquè creu que unes noves eleccions no convenen a ningú. 

Defensa la investidura de Carles Puigdemont

«Qualsevol situació, per complex que sigui, s'afronta millor amb Govern que sense», ha insistit el president del legislatiu català, que ha afegit que «s'afronta millor havent recuperat les institucions que no havent-les recuperat». En aquest sentit, Roger Torrent ha indicat que unes eleccions no beneficiarien ningú, i que és, com a mínim, comprensible que els sobiranistes busquin la fórmula per poder investir Carles Puigdemont. 

 

Roger Torrent i Carles Puigdemont, durant la seva reunió a Brussel·les | CatalunyaDiari.cat

 

«Sempre soc partidari no només de defensar els drets polítics del president Puigdemont, sinó que evidentment es treballi per obtenir les condicions objectives que permetin la investidura», ha indicat Torrent. El president del Parlament ha insistit que Carles Puigdemont «és el president legítim de Catalunya que ha estat apartat de forma barroera, de forma perversa a través de l'aplicació del 155». 

Comentaris