Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president del Parlament, Roger Torrent, durant una reunió de la mesa de la cambra.

Torrent, sobre les eleccions: «Un cop aprovats els pressupostos, quan abans millor»

El president del Parlament defineix els últims anys com la «legislatura de la recuperació de la institució»

El president del Parlament, Roger Torrent, durant una reunió de la mesa de la cambra.
El president del Parlament, Roger Torrent, durant una reunió de la mesa de la cambra. | ACN

El president del Parlament, Roger Torrent, coincideix amb el president de la Generalitat, Quim Torra, que la legislatura està esgotada i ha afegit que «no tindria sentit allargar-la». En una entrevista a Catalunya Ràdio, no ha concretat quan creu que haurien de ser les eleccions però ha considerat que «un cop aprovats els pressupostos, quan abans millor».

Segons Torrent, les eleccions han de servir perquè els actors independentistes posin les seves estratègies sobre la taula i ha afegit que després dels comicis els independentistes «estan condemnats» a entendre's.  Torrent  defineix els últims anys com la legislatura de la «recuperació de la institució» després del 155.

Torrent, a l'acte de presentació del llibre de Carme Forcadell

Torrent ho ha dit poques hores més tard de la presentació al Parlament del llibre  'Paraules de la presidenta Carme Forcadell i Lluís'. En l'acte, l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell  ha reclamat aquest dimarts «superar els recels» i les «lluites partidistes» entre formacions i apostar pel diàleg amb l'Estat.

Durant l'acte de presentació, s'ha llegit una carta de l'expresidenta on s'ha mostrat confiada que la solució al conflicte català passarà per votar «lliurament» el futur del país. Forcadell ha reconegut que serà un «camí llarg i difícil» però ha demanat «diàleg» i «empatia a banda i banda». El president del Parlament, Roger Torrent, l'ha definit com un «símbol» que resumeix la «repressió» i l'«acarnissament venjatiu» cap a un moviment polític «que volia resoldre un conflicte polític votant».

Després de definir  Forcadell  com un «símbol» Torrent ha defensat que el conflicte polític català s'ha de resoldre a les urnes. El dirigent polític ha apuntat que res del que va fer Forcadell durant la seva etapa de presidenta del Parlament «és constitutiu de delicte» i ha lloat el tarannà «cívic», els ideals i la implicació.

També et pot interessar...