rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

URGENT

La Fiscalia demana la suspensió dels presos electes

Roger Torrent demanarà mesures cautelars perquè Carles Puigdemont pugui ser investit

Ho farà davant del Tribunal Europeu de Drets Humans
Roger Torrent i Carles Puigdemont a Brussel·les | CatalunyaDiari.cat

 

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, ha informat aquest dimarts que impulsarà una sèrie de mesures cautelars davant del Tribunal Europeu de Drets Humans, per tal de protegir el dret de l'expresident Carles Puigdemont a sotmetre's al debat d'investidura.

La demanda esmentada al TEDH s'ha de presentar només a títol individual. És per això que el nou màxim responsable del Parlament, Roger Torrent, proposarà al màxim als diputats i diputades de la cambra catalana que s'hi sumin, tot i que es cert que només la pot impulsar ell personalment.

 

Torrent presenta al·legacions al TC

Roger Torrent segueix al peu del canó. Tot i l'ajornament 'sine die' de la sessió d'investidura al Parlament de Catalunya —que havia de proposar a Carles Puigdemont com a president de la Generalitat—, el màxim responsable Parlament ha fet avui un altre moviment de fitxes.

 

En aquest cas, Torrent ha presentat al Tribunal Constitucional al·legacions sobre les seves mesures cautelars i la impugnació del govern espanyol a la proposta de Carles Puigdemont com a candidat a president de la Generalitat. 

 

En el si de les al·legacions presentades a l'òrgan judicial espanyol, el Parlament demana que es desestimi la impugnació i que es deixin sense efecte les mesures cautelars dictades el passat 27 de gener.

 

El document que Torrent ha requerit | Cedida

 

 

 

 

Torrent diu que la memòria històrica està «en perill»

Ho va afirmar el passat diumenge, 12 de febrer, en ser preguntat per la permanència de l'article 155. En aquest context, el president del Parlament, Roger Torrent, va explicar que la memòria històrica de Catalunya «està en perill» per l'aplicació de l'article esmentat.

 

Ho va afirmar durant l'acte commemoratiu del Dia Nacional de l'Exili i la Deportació que es va celebrar a Prats de Molló, a França, població on es van exiliar molts catalans durant la Guerra Civil.

 

Al fil de la declaració, Torrent va assenyalar directament al govern espanyol al·legant que el 155 «ha aturat» molts projectes que estava impulsant el Govern per dignificar la memòria històrica.

Comentaris