Roger Torrent obre una nova ronda de consultes per a la investidura

La farà aquest migdia per telèfon, després que Jordi Turull hagi retirat ahir la seva candidatura

Roger Torrent, en una imatge d'arxiu
Roger Torrent, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, ha anunciat una nova ronda de contactes amb els partits amb representació a la cambra aquest divendres al migdia, per proposar un candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya. La consulta tindrà lloc a partir d'aquest mateix migdia per telèfon, de la mateixa manera que va fer en l'anterior ocasió, quan va proposar Jordi Turull. 

L'objectiu, segons assenyalen algunes fonts, és anunciar un nou candidat a la presidència aquest divendres mateix. De fet, tot indica que es tractarà novament l’expresident de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i diputat de Junts per Catalunya (JxCat), Jordi Sànchez, actualment empresonat al centre penitenciari de Soto del Real.

Carles Puigdemont i Jordi Turull defensen investir Sànchez

De fet, cal recordar que ahir mateix l'expresident Carles Puigdemont va enviar una missiva als diputats de Junts per Catalunya, on demanava investir Jordi Sànchez com a president de la Generalitat, aprofitant la resolució del Comitè de Drets Humans de les Nacions Unides, on s'insta al govern espanyol a respectar els drets polítics de Sànchez. 

Imatge d'arxiu de Carles Puigdemont
Imatge d'arxiu de Carles Puigdemont | CatalunyaDiari.cat

 

Per a Puigdemont, es tracta d'una «oportunitat sense precedents» que cal aprofitar «jurídicament i políticament». En aquest sentit, el cap de llista de Junts per Catalunya ha insistit que cal «exigir a l'Estat espanyol el compliment de les mesures de les Nacions Unides», i «preservar» el dret de Jordi Sànchez a ser investit per «reparar el dany causat» i defensar «les llibertats polítiques de Catalunya».

En la mateixa línia, l'excandidat a la presidència, Jordi Turull, també ha escrit una carta al seu grup parlamentari, destacant la importància de la resolució de les Nacions Unides, comunicant la retirada de la seva candidatura «de manera provisional i en funció de com es desenvolupin els fets». En aquest sentit, Turull aconsella investir Jordi Sànchez, perquè, als seus ulls, es tracta d'un «acte de justícia». 

Sànchez demana el suport de Junts per Catalunya

La resposta de Jordi Sànchez va arribar pocs minuts després de les cartes de Puigdemont i Turull. En una tercera missiva, el diputat de Junts per Catalunya va acceptar ser nomenat novament com a candidat a la presidència, assenyalant que la resolució de l'ONU obre «una escletxa i una garantia». En aquest sentit ha demanat el suport als seus «companys i companyes de grup», i ha comunicat la seva «plena disposició a afrontar el debat d'investidura». 


Comentaris

envia el comentari