Roger Torrent parla de presos polítics al Col·legi d'Advocats i diversos professionals abandonen la sala

Ha dut a terme unes declaracions aquest divendres

El president del Parlament, Roger Torrent, a la reunió de la Mesa d'aquest dimarts 20 de febrer
El president del Parlament, Roger Torrent, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

Roger Torrent parla de presos polítics al Col·legi d'Advocats i diversos professionals abandonen la sala. Una d'aquestes persones, de fet, ha estat la fiscal de Barcelona, Concha Talón. 

Aquesta ha estat una de diverses persones que han optat per abandonar la sala quan Torrent ha al·legat que hi havia «presos polítics», en referència a 'Els Jordis' —que fa més de quatre mesos que són a Soto del Real— i a Joaquim Forn i Junqueras —que porten més de 120 dies tancats a Estremera—.

L'acte, d'altra banda, comptava amb la presència del ministre espanyol de justícia, Rafael Català.                           

Moments de tensió

Roger Torrent ha abordat els «presos polítics» quan, davant dels advocats presents a la sessió, ha parlat sobre els empresonats pels «delictes inexistents» de sedició i rebel·lió.

Ha estat en aquest precís instant quan, alguns dels molts assistents a l'acte, han mostrat el seu desacord amb la sentència del president del Parlament català aixecant-se de les cadires i abandonant la sala.                          

Torrent, mentre alguns dels membres partien de la sala
Torrent, mentre alguns dels membres partien de la sala | 324.cat

 

La convulsa situació, finalment, ha provocat la interrupció del mateix Torrent.               

Qui ha abandonat la sala?

Els membres que han optat per tirar pel dret i abandonar la sala han estat els següents: Jose Maria Barrientos; el Fiscal en Cap de Catalunya, Franciso Banyeras; i la de Fiscal de Barcelona, Concha Talón; l'exdegà del Col·legi, Eugeni Gay i el president de l'Audiència, Antonio Recio.  

Finalment, també s'han aixecat les diputades de la Junta Julia Herrero i Carmen Valenzuela, i alguns membres del públic. Torrent, finalment, s'ha quedat perplex davant la situació i ha seguit amb la mirada, dempeus, els membres de l'acte que anaven desfilant per davant seu.                           


Comentaris

envia el comentari