URGENT

🔴 Caos a Barcelona per la caiguda d'una palmera a la Diagonal

Roger Torrent promet respondre amb «contundència política i jurídica» si Pablo Llarena no permet la investidura de Jordi Sànchez

El president del Parlament assegura que s'actuaria en conseqüència, però veu molt probable que el magistrat cedeixi
El president del Parlament, Roger Torrent | Efe

 

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, ha assegurat que, en cas que Jordi Sànchez no pugui acudir a la cambra com a candidat a la presidència de la Generalitat, «actuaran en conseqüència, com s'ha fet sempre cada cop que l'Estat ha impedit la normalitat el ple del Parlament de Catalunya». Durant una entrevista aquest dimarts a TV3, Torrent ha assenyalat que s'actuarà amb «tota la contundència política i jurídica» per defensar «els drets fonamentals i polítics dels diputats».

 

Tot i això, el president de la cambra legislativa s'ha mostrat confiat que Sànchez podrà acudir divendres al Parlament. Segons Torrent, el jutge Pablo Llarena no pot negar la llibertat al diputat de Junts per Catalunya (JxCat) després de l'escrit de l'ONU que instava el govern espanyol a respectar els seus drets polítics. «No entenc que es pugui dir que no a una evidència tan gran», ha indicat Torrent. 

 

 

Creu que Llarena té «una oportunitat d'or per rectificar»

Per al president de la cambra legislativa catalana, la resolució del Comitè de Drets Humans de les Nacions Unides «hauria de fer canviar» el criteri de Pablo Llarena, que l'últim cop no li va concedir la llibertat a Jordi Sànchez per acudir al Parlament. «Té una oportunitat d'or per rectificar i no seguir vulnerant els drets de Jordi Sànchez i dels diputats, i per poder fer tot el que cap perquè els drets siguin efectius», ha insistit Torrent, que ha assenyalat que «és el que marca l'ordenament jurídic internacional subscrit per Espanya». 

 

Sobre la possibilitat que Toni Comín acabi renunciat a la seva acta de diputat, el president del Parlament no s'ha volgut pronunciar, recordant que és una decisió «personal i intransferible». Sobre l'altra opció, que és que el diputat republicà demani la delegació de vot, ha indicat que «s'estudiaria i es veuria si es compleixen els requisits», de la mateixa forma que va passar amb Carles Puigdemont. 

 

Toni Comín i Carles Puigdemont, al parlament de Catalunya | CatalunyaDiari.cat