rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

Mor un home atropellat pel seu propi tractor a la Segarra

Torrent, sobre la suspensió: «Es volen adulterar les majories parlamentàries»

El president del Parlament condemna l'acció de Llarena i comenta: «És un relat fals, absolutament fals»
Roger Torrent, president del Parlament de Catalunya | CatalunyaDiari.cat

 

Roger Torrent ha reaccionat de forma taxativa a la suspensió dels diputats independentistes. El president del Parlament de Catalunya ha denunciat que, segons ell, el Tribunal Suprem vol suspendre diputats per «adulterar les majories parlamentàries» després que Llarena tanqués la instrucció de la causa contra el sobiranisme i decretés la suspensió de Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Raül Romeva, Josep Rull i Jordi Turull.

 

El màxim representant del Parlament, que ha comparegut en un acte al Quebec —on participa a l'Assemblea Plenària de l'Assemblea Parlamentària de la Francofonia— ha explicat que l’acció de Llarena es bolca sobre uns diputats que «no estan condemnats, i que malgrat tot estan a la presó o a l'exili per delictes inexistents».

 

Torrent acusa Llarena de mentir: «És un relat fals»

No s’ha estat de res Roger Torrent per afirmar que els acusats citats anteriorment estan assenyalats per la justícia espanyola «a través d'un relat fals, absolutament fals que intenta atribuir una violència que no ha existit mai».

 

Roger Torrent i Carles Puigdemont en una trobada a Brussel·les   | CatalunyaDiari.cat

 

 

Per això mateix, Torrent ha assegurat que en aquest sentit denuncia «la voluntat d’adulterar les majories parlamentàries», ja que «aquesta resolució no és ferma».

 

«Quan la tinguem, però, analitzarem el seu contingut a la mesa i a través dels mecanismes que té el Parlament de Catalunya per actuar en casos com aquest», ha conclòs Torrent sobre la suspensió dels líders independentistes empresonats i a l’exili.

Carles Puigdemont: «La ‘justícia’ continua fent política»

Carles Puigdemont, no ha dubtat en reprovar l’acció de la justícia espanyola hores després de la directriu judicial emesa pel magistrat instructor de la causa contra el procés, Pablo Llarena.

 

 

«Aquesta decisió descriu el nivell de qualitat democràtica de l’estat», ha començat relatant el mateix Puigdemont mentre al·legava: «El vot dels ciutadans, malmenat per una ‘justícia’ que continua fent política. Serà llarg, però guanyarem».

 

«La república ha de fer prevaldre els drets fonamentals que la monarquia del 155 trepitja», ha comentat.

Comentaris